Ganske stor nyhed for PI elskere:
http://www.raspberrypi.org/archives/2221
Hele Raspberry PI´s VideoCore kilde er nu Open Source, det betyr at folk som vil gøre alternative OS med egne video drivere og support til BroadCom - nu kan gøre det.
Læs mere om detaljerne på linket ovenfor.
it's nice to be important but it's more important to be nice
Moderator på LinuxIn.dk
11-01-2004
Dejligt!
Jeg har igennem flere år gået og rodet med at skrive små operativsystemer fra bunden, måske man skulle give sig i kast med et ARM projekt. Desværre er jeg ikke sikker på tiden tillader det :(
08-12-2009
Desværre ikke helt http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px...
(ja det er kun firmwaren, men en stor del af koden er i firmwaren i dette tilfælde)
06-04-2003
Er det ikke lidt som at sige at firmwaren på et ATI eller Nvidia kort burde være open source?
I min verden er firmwaren en del af hardwaren, og selv om man måske kunne improvisere på firmwaren som styrer hardwaren så man fik bedre kommunikation og styring af hardwaren.
it's nice to be important but it's more important to be nice
Moderator på LinuxIn.dk
13-12-2003
De har svaret igen på kritikken.
http://www.raspberrypi.org/archives/2221#comment-3...
22-10-2004
Som Michael Larabel (Phoronix) refererer i indlægget #2:
David Airlie has written a blog post also writing about how this open-source Raspberry Pi graphics driver isn't too good due to the big firmware blob. This is one rare topic where David Airlie and Luc Verhaegen actually agree on something: with shoving so much into this firmware blob, including the OpenGL ES implementation, you really aren't left to be able to do much. Airlie writes on his blog, "You cannot make any improvements to their GLES implementation, you cannot add any new extensions, you can't fix any bugs, you can't do anything with it. You can't write a Mesa/Gallium driver for it. In other words you just can't."
Well, selvf. er det raspberry pi foundation har gjort bedre end ingenting, men det er nok mere muligheden for at gøre tingene bedre, som ikke er muligt med den lukkede blob, som David Airlie og Luc Verhaegen egentlig ser som problemerne.
Men altså hallo, jeg er meget glad for, at man kan købe en super lille multipurpose computer til 200 - 300 kr. til den pris vil jeg absolut ikke klage. Det er en bonus alle de ting man får med i prisen.
Så det er nok mere profesionelt og idealistisk at David Airlie og Luc Verhaegen bliver stødt. Så jeg har forståelse for begge argumenter, men som forbruger, så får man nu en del bang for a buck :-)