Sig nej til fælles Europæisk patent domstol.
Jeg har taget stilling nu. Lakonisk handler det om virksomheders omkostninger IHT patenter versus frit internet. Følgen af patentloven, som loven er formuleret bliver, at man ikke kan købe en vare fra et apparat der ikke opfylder lovens patentbetingelser.
Loven er ganske enkelt ikke godt nok formuleret.
Postet i Sandkassen, fordi den rette tråd til emnet, stadig er under indflydelse af virkningerne fra tidligere problemer her på sitet.
08-01-2007
Poul-Henning Kamp har skrevet et blog indlæg hvor han selv anbefaler et nej. Indlægget har generet en lang diskussion som kan være værd at læse for it interesserede. Der er en del argumenter både den ene og den anden vej:
http://www.version2.dk/blog/nej-til-eu-patenter-de...
13-12-2003
Det er vigtigt, at man møder op og stemmer nej til afstemningen.
Reglerne er skruet sammen på en måde, at et flertal af stemmerne stadig kan betyde at Danmark går med i patentdomstole. Dette skyldes at udover flertallet af stemmerne, så skal der minimum være 30% af de stemmeberettigede der stemmer nej, ellers bliver det vedtaget.
Så tag ned og stem, ellers svarer det til I stemmer ja.
22-10-2004
Stem NEJ d. 25. MAJ:
http://patenttrold.dk/
14-01-2007
Vi er heldige, at vi får lov at stemme om det. Andre EU-lande,
spørger ikke befolkningen:
http://blogs.computerworlduk.com/open-enterprise/2...
os.
20-05-2010
#4
Jeg ved ikke hvor meget held versus dygtighed der er i det. Tidligere generationer oprettede jo forfatningen, og vedtog regler for suverænitetafgivelse.
Det er ikke alle EU lande der har sådan en grundlov, og nogle lande har slet ingen. Netop England har ingen, og derfor behøver man ikke spørge befolkningen. EU er heller ikke specielt demokratisk, hvilket man oplever konsekvensen ved EU befolkningernes manglende EU opbakning. Der er stadig EF opbakning.
Iøvrigt interessant hvis et nej til EU patentering, medfører at softwarehuse flytter til Danmark.
Om glasset er halvfuldt eller halvtomt, er vel blot måder at beskrive den stadig primitive demokratiske version vi selv har. Naturligvis er det godt, at politikerne ind imellem nedlader sig til at spørge befolkningen, men der er stadig langt til udviklede udgaver af Aristoteles, Platon og Cicero.
Lidt omvendt kan det forekomme, at det nogle gange kan være EU der korrekser tåbelige Danske politikere. Der er efterhånden et par eksempler fx ACTA. Det kan forekomme lige så svært at holde rede på, som virkningerne af en patentdomstol.
Det ville være fedt med lidt mere egentlig folkestyre. Tænk hvis man kunne stemme om ting og sager fra sin malwarefri Linux ;)
30-04-2007
Vi er heldige, at vi får lov at stemme om det. Andre EU-lande, spørger ikke befolkningen:
Polen spørger heller ikke men har valgt at stå udenfor fordi en analyse viser, at det vil ramme små og mellemstore virksomheder i Polen.
( http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id... ), og derefter har de valgt at stå udenfor.
Så tag ned og stem, ellers svarer det til I stemmer ja.
Vi er langt fra den situation, hvor det er aktuelt desværre. Sidste måling, som jeg har set, gav ~40% ja og ~20% nej (resten ved ikke / vil ikke stemme).
I er velkomme til at udskrive www.msw.dk/1.pdf og dele den ud.
Jeg har før tilkende givet min holdning her:
http://www.linuxin.dk/node/20897
Qt Approver - www.qt-project.org
03-10-2007
http://www.information.dk/496992
03-10-2007
http://www.information.dk/496992
24-07-2008
Ikke for på nogen måder at afspore emnet som det bliver i kommentarerne til artiklen som xy linker til. for det kan ikke gavne nogen at lave forvirringen komplet ved som Helene Nørgaard Knudsen der påstår: "at hardware er software".
I min "ustuderede verden" er det meget nemmere: Det du fysisk står tilbage med og kan se og røre når du har taget strømmen, det er hardware
Jeg beklager at jeg har skrevet det herinde, men det var her linket var og jeg har ikke til hensigt at oprette mig som bruger på Information blot for det.
Mhv. Uffe