Kopiering af data fra usb stik til linux filer?

Poul
Antal: 326
Tilmeldt:
18-09-2014
User is offline
Kopiering af data fra usb stik til linux filer?

Når jeg indsætter mit usb stik fra min windows pc og til min Linux 17 pc, virker det som om at usb stikket har overtaget computeren.

Da jeg købte min Linux pc, var den jo helt tom, og jeg fik via mit usb stik på en eller anden måde overført de data der var dengang i filerne med billeder og dokumenter til Linux computerens C-drev.

På skrivebordet har jeg f.eks en fil stående med internetadresser som ligger på C-drevet - den kan jeg godt komme ind i, selv om usb stikket er sat i.

Når jeg så i stedet klikker på internetadresser på mit usb stik som nu sidder i computeren, og gerne vil kopiere de ændringer der siden er kommet i filen til computerens C-drev - så får jeg ikke lov til dette - det bliver ikke indsat på C-drevet på internetadresser?

Hvordan får jeg det der ind, således at når jeg trækker mit usb stik ud igen af Linux computeren, så har jeg opdateret mine filer på computerens C-drev?

Det skal så siges, at jeg ikke kan huske hvordan jeg for 2-3 år siden overhovedet fik overført de daværende usb filer til Linux computeren*S*!


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg er bange for jeg helt

Jeg er bange for jeg ikke helt forstår hvad du mener. Linux har ikke noget C drev.

Mener du at du ikke kan kopiere filer fra USB til Linux rod (det der svarer til Windows C:\)?

Hvis det er det du mener, så skyldes det at du ikke har tilladelser til roden uden root rettigheder. I stedet skal du kopiere filerne til din Home mappe, f.eks. Dokument mappen.

Prøv at se det i videoen:
https://db.tt/Cjxi2SSN

Som osjensen nævner herunder, så adskiller Linux sig væsentligt fra Windows for hvad angår rettigheder og fil adgang. Det er en af årsagerne til Linux er mere sikker end Windows.


osjensen
osjensen's picture
Antal: 1346
Tilmeldt:
14-01-2007
User is offline
Sagt på en anden

Sagt på en anden måde

.
Filtræet:
├── bin
├── boot
├── dev
├── etc
├── home/"poul"/ <--- Her, og KUN her, kan brugeren "poul" gemme filer, ("poul" kan selvfølgelig også gemme på et monteret drev).
├── initrd
├── lib
├── lib64
├── lost+found
├── media <--- Her er din USB-pen, sikkert monteret.
├── mnt <--- eller her, hvis der ikke er en /media mappe.
├── opt
├── proc
├── root
├── run
├── sbin
├── sys
├── tmp
├── usr
└── var

Det er altid nyttigt, at kende linux filsystemet:
http://www.linuxbog.dk/unix/unix/basal-unix.html#f...


Poul
Antal: 326
Tilmeldt:
18-09-2014
User is offline
Kopiering

"Mener du at du ikke kan kopiere filer fra USB til Linux rod (det der svarer til Windows C:\)?"

Jeg har et dokument på Linux med internetadresser, som blev sat ind via mit back-up drev USB stikket da jeg købte den tomme computer - det (dokumentet) står på skrivebordet i Linux.

Imidlertid har jeg opdateret dette internet adresse dokument på min Windows computer og overført det til USB stikket!

Jeg troede så at jeg bare kunne plotte USB pinden ind i Linux igen, kopiere det opdaterede dokument og indsætte det i det dokument der er på Linux skrivebordet.

Men dette får jeg så ikke lov til af systemet.

Men jeg kan selvfølgelig bare hver gang jeg er på Linux plotte USB ind, og via USB pinden se alle de opdaterede data og filer.

Jeg kigger på det - tak for svar her.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 409
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Hvis du har opdateret filen

Hvis du har opdateret filen med nye informationer, skal den gamle vel ikke bruges mere - den du har liggende på skrivebordet i Linux Mint? I så fald, at den gamle du har liggende på skrivebordet ikke skal bruges længere, hvorfor sletter du ikke bare den, og overfører den opdaterede fil fra USB-pinden til skrivebordet i Linux?


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg troede så at jeg

#3: Jeg troede så at jeg bare kunne plotte USB pinden ind i Linux igen, kopiere det opdaterede dokument og indsætte det i det dokument der er på Linux skrivebordet.

Det burde ikke være noget problem. Se denne nye video: https://db.tt/shrAIaWo

Imidlertid kan det skyldes dokumentets rettigheder, inklusiv rettighederne på USB nøglen. Du skal have skriverettigheder, og ejerskab, både i USB, på dokumentet, i Windows og i Linux.

Jeg har alligevel stadig besvær med helt at forstå hvad du gør og hvad du mener. Det vil formentlig hjælpe hvis du kunne vise problemet i en video.


Poul
Antal: 326
Tilmeldt:
18-09-2014
User is offline
Dokument rettigheder

"Imidlertid kan det skyldes dokumentets rettigheder, inklusiv rettighederne på USB nøglen. Du skal have skriverettigheder, og ejerskab, både i USB, på dokumentet, i Windows og i Linux."

#4

Det er som regel kun nogle dele af filen som jeg gerne vil rette til noget andet, og som jeg har på dokumentet på USB!

#5

Ja det har nok noget med rettigheder at gøre, for jeg får ikke lov til at indsætte det i dokumentet på Linux computeren!

Men det er nok hurtigere for mig bare at tage USB ud af Windows og ind i Linux - hvorefter jeg jo har de opdaterede filer klar til brug-he-he*S*!


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Men det er nok hurtigere

#6: Men det er nok hurtigere for mig bare at tage USB ud af Windows og ind i Linux - hvorefter jeg jo har de opdaterede filer klar til brug-he-he*S*!

Ja måske, men det giver ikke rigtig mening. Hvis du forsøger at gemme dokumentet på Linux, f.eks i et program der ikke er installeret på Linux, så kunne det forklare det.

Jeg tror du gør noget helt elementært forkert. Jeg ved bare ikke hvad. Du er nødt til at forklare det bedre hvis du ønsker at løse problemet.

Du kan, uanset operativ system, overføre og redigere ethvert dokument, uanset om det handler om OS X, Linux eller Windows, så længe du bruger et kompatibelt program.

Er det MS Word du bruger på Windows til at redigere programmet? I så fald kan det være forklaringen. Det skal du ikke, og hvis du gør, bør du gemme dokumentet i RTF eller TXT format, også selvom LibreOffice kan læse DOCX med flere.

Det er formentlig et eller andet du gør forkert ...


Poul
Antal: 326
Tilmeldt:
18-09-2014
User is offline
Er det MS Word

#7:

"Er det MS Word du bruger på Windows til at redigere programmet? I så fald kan det være forklaringen"

Ja, det er MS Word som mine dokumenter står i.

De samme dokumenter er også gemt på USB disken.

Så da jeg fik computeren, der skulle være en Linux pc, satte jeg bare USB disken ind i siden på computeren og overførte alle mine MS billeder og MS dokumenter til Linux systemet.

Derfor kan jeg i dag, uden at USB disken er indsat tilgå alt på Linux, som jeg satte ind dengang.

Men når jeg som sagt har lavet en opdatering af mine dokumenter på MS Word og sat opdateringer ind på USB disken, og herefter sat USB ind i Linux computeren med de opdaterede dokumenter, får jeg ikke lov af systemet til at lave en kopiering af de dokumenter der er blevet ændret og kan ikke indsætte det i det samme dokument på Linux.

Så derfor har jeg nok bestemt, bare at indsætte USB hver gang jeg bruger Linux computeren - her er alle billeder og dokumenter jo up to date på USB disken, som jeg kan tilgå direkte!

Konklusionen er nok derfor, at man godt kan indsætte MS Word dokumenter og billeder fra en USB disk til Linux systemet, men er der en ændring i et Word dokument som man har lavet i Windows, og som også er ændret på USB disken, kan man ikke sådan lige lave en kopi af ændringer fra USB og indsætte denne ændring i nøjagtigt det samme dokument som i forvejen står i Linux.

Noget i den retning!?


marlar
Antal: 2907
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Konklusionen er nok

#8: Konklusionen er nok derfor, at man godt kan indsætte MS Word dokumenter og billeder fra en USB disk til Linux systemet, men er der en ændring i et Word dokument som man har lavet i Windows, og som også er ændret på USB disken, kan man ikke sådan lige lave en kopi af ændringer fra USB og indsætte denne ændring i nøjagtigt det samme dokument som i forvejen står i Linux.

Taler du om at kun at overføre ændringerne til filerne på Linux? Så hvis du har et dokument og har tilføjet en linje, så vil du overføre denne linje til dokumentet på Linux uden at overskrive hele filen?


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Noget i den retning!?Ja

#8: Noget i den retning!?

Ja noget i den retning.

Bruger du MS Word i Windows, gemmer dokumentet som DOCX, og MS Word ikke er installeret i Linux, så gør du det svært for dig selv.

Du skal overholde protokollerne for kompatibilitet. Det er nødvendigt i alle systemer inklusiv de politiske. Hvis man ikke taler samme sprog, så forstår man ikke hinanden.

I stedet, som nævnt, så skal du gemme dokumentet i et format, der er fælles (kompatibel) med både Linux og Windows.

Har du brug for vejledning til det?


Poul
Antal: 326
Tilmeldt:
18-09-2014
User is offline
Ja

#9:
Ja sådan er det*S*!


Poul
Antal: 326
Tilmeldt:
18-09-2014
User is offline
Men

#10:
Nej, det er ikke et helt dokument jeg vil gemme på Linux dokumentet, men kun nogle få linjer, eller dele af et revideret dokument, som er på USB disken, som jeg så vil opdatere også på det samme Linux dokument*S*!

Så er jeg jo fri for at indsætte USB disken i Linux computeren hele tiden, for at se og bruge de reviderede og opdaterede dokumenter.

Den gang jeg installerede Linux computeren, var der jo ingen problemer med at plotte alle mine MS Word dokumenter ind i Linux direkte fra USB disken!

Men der er åbenbart et problem med kun at kopiere nogle linjer fra et USB dokument og indsætte det i det selvsamme Linux dokument.

Men det gør ikke noget, for jeg indsætter bare USB disken hver gang jeg bruger Linux - så er den potte ude*S*!

Tak for jeres svar!


xy
xy's picture
Antal: 868
Tilmeldt:
03-10-2007
User is offline
Hvis du har muligheden for

Hvis du har muligheden for en office-pakke, vil jeg mene Crossover er en mulighed

Et værktøj, der efter min mening gør livet meget lettere for en Linux-bruger

https://www.codeweavers.com/products/crossover-lin...


marlar
Antal: 2907
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Ja sådan er

#11: Ja sådan er det*S*!

Det lyder lidt underligt!

Hvordan gør du det i Windows?


Poul
Antal: 326
Tilmeldt:
18-09-2014
User is offline
Ja sådan er det

#14:
I Windows har jeg en hel a4-side med f.eks internetadresser som er klikbare.

Det kunne f.eks være:

http://tv2.dk/

Osv.

Så behøver jeg jo kun at klikke på den side jeg vil ind på, og kommer så direkte derind!

Således har jeg også en hel a4-side med mailadresser som jeg bruger og som også er klikbare!

Når jeg så har fået nogle nye adresser skrevet ind, så opdaterer jeg det på mit back-up drev USB.

Så sætter jeg USB drevet ind i Linux computeren, for via drevet at kopiere de nye ændringer i de selvsamme dokumenter som jeg har på Linux.

Dette kan man så åbenbart ikke kopiere ind, men det er også lige meget, for hvis jeg skal bruge ændringerne, så sætter jeg bare USB ind i Linux - der er ændringerne jo.

Men jeg kan så ikke tilgå ændringerne når USB-pinden ikke er indsat i Linux.he-he!