Ubuntu Vs. Linux Mint

FrugalMan
Antal: 1195
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Ubuntu Vs. Linux Mint

Jeg er helt klar til Linux Mint, jeg har aldrig brudt mig om Unity
http://www.linuxandubuntu.com/home/ubuntu-vs-linux...

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


marlar
Antal: 2907
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Enig. Jeg må tilstå at jeg

Enig. Jeg må tilstå at jeg ikke har prøvet Ubuntu i flere år, men jeg har aldrig brugt mig om det.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 409
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Cinnamon er fantastisk

Cinnamon er fantastisk hurtig, taget i betragtning af GTK3 backend og Gnome-shell derivatet, den er. (GTK2 og 3 smelter mere og mere sammen i flere skrivebordsmiljøer med tiden, og der er også blevet arbejdet meget med at porte GTK2 til 3 i Cinnamon og Linux Mint. Siden Cinnamon rev sig løs fra Gnome Shell og blev et selvstændigt skrivebordsmiljø, er der blevet rettet mange fejl, blandt andet mange bugs i form af memory leaks, er blevet rettet; hvorfor Cinnamon nu performer bedre, end Gnome3 gør. Det har jeg selv været vidne til. Gnome3 er noget sløvere i animationer og respons, end Cinnamon, hvilket nok kan tilskrives de rettede bugs igennem de seneste år.

Til gengæld er der sket en forvandling med Unity de senere år. Unity 7 i Ubuntu er nu så stabil og hurtig, at (godt nok er Ubuntu 16.04 med Unity en del sløvere, end 14.04, 14.10, 15.04 og 15.10) det kan sammenlignes med de fejl, der er blevet rettet i Cinnamon gennem årene. Cinnamon er godt nok hurtigere, end Unity, men ikke meget. Her er måske tale om 2-300 mb til forskel ved kold boot.

Compiz trækker en del mere, men ikke meget. Også her er der blevet rettet en masse fejl, efter Canonical overtog udviklingen af Compiz. Efter min mening er den eneste showstopper i Ubuntu 16.04, Gnome Software Center, som er så buggy, at det netop minder mig, om den "buggyness-aura," der herskede ved Ubuntu Unity i de første versioner, siden 11.04 i april 2011. Men i min verden kan både Linux Mint med Cinnamon og Ubuntu med Unity anbefales. De kræver stort set de samme hestekræfter af både GPU, disk, ram og CPU.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1195
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Men i min verden kan

#2: Men i min verden kan både Linux Mint med Cinnamon og Ubuntu med Unity anbefales. De kræver stort set de samme hestekræfter af både GPU, disk, ram og CPU.

Det er selve Unity og den måde man skal navigere rundt i systemet jeg ikke bryder mig om, her Chinamom mere logisk opbygget. Men det er selvfølgelig en samgssag

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 409
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Ja, der er stor forskel. Men

Ja, der er stor forskel. Men det er et spørgsmål om tilvænning. Jeg er ikke så meget for traditionelle desktops, fordi de minder mig for meget om Windows, som jeg personligt får røde knopper af, hver eneste gang jeg tænker på det. Så jeg kan sagtens nyde tanken om, at Cinnamon er kommet så langt i sin udvikling og efterhånden er en moden og stabil og hurtig desktop. Jeg kan bare ikke holde ud, at bruge det, da det minder mig, om Windows. Jeg havde forleden Windows 10 i dual-boot med LMDE2. Det gav mig så meget kvalme, at jeg måtte skifte hele pivetøjet ud, så jeg ristede disken og satte min egen custom Arch op. Så fik jeg det pludselig meget bedre.

Så det er rigtigt. Hver mand, sin smag. :-)


linuxuser42
linuxuser42's picture
Antal: 185
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
For mig er Ubuntu == UbunuGnome

Cinnamon er cool men UbuntuGnome rules. I starten kunne jeg ikke se ideen med Gnome Shell i at skulle trykke på windows knappen for at få menuen,- men det skal man heller ikke! Det er kun standardindstillingen.
Man kan få programpanel og taskbar som i windows/cinnamon og man kan få dock som i osx.
Gnome shell versionen af Ubuntu er i mine øjne meget kønnere end Unity og kan med GnomeExtensions sættes op til at ligne præcist hvad man vil have.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 409
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Det er fint nok, at tweake

Det er fint nok, at tweake og lave om - men jeg foretrækker, at starte bart og lægge præcis det ind jeg vil have, uden at fjerne eller lave standardting om. Det er derfor jeg bruger Arch Linux.


zycoda
Antal: 63
Tilmeldt:
22-05-2014
User is offline
GNOME er fremtiden.

Nu er GNOME 3 jo et radikalt gennemtænkt/designet projekt. Meget udskældt af folk som hellere ville have noget de var vant til. Sådan lidt Windowsagtigt eller måske Mac. Og der kom en række udgaver som modificerede brugerfladen: MATE, Cinnamon, Unity, Deepin, Budgie. - Og det er jo ikke ligefrem forbudt.

Men den teknologiske verdenshistorie kører jo videre. Hvad der var nyt og hensigtsmæssigt engang, er det måske ikke længere.

Nu skal jeg ikke gøre mig for klog på mobilenheder, IoT osv. Men prøv lige at kaste et blik ud på de store linjer. Microsoft toppede med Windows XP. Så kom Apples iPod, iPhone osv. Microsofts tlf havde i 1. kvartal i år 0,7% af verdensmarkedet, og koncernen forsøger desperat at ændre hele sit koncept. Og nu har tilbagegangen endelig for alvor ramt Apple, som kæmper for at holde sine 15% af smartphone markedet.

Hillary Clintons stab havde en overgang under seriøs overvejelse at få Bill Gates eller Apples CEO Tim Cook med som vicepræsidentkandidat. Og det ville sikkert lune gevaldigt med den ene eller anden multimilliardær om bord, oven i GoldmanSachs og de andre Wall Street firmaer. - "Løb, den gamle verden er efter dig!" stod der på nogle mure i Paris i foråret 1968. Den parole synes jeg ikke er forældet:)

Nu har jeg så selv GNOME 3, på Debian Stable, Debian Testing og Fedora, og desuden de ovennævnte derivater, + KDE/Plasma fra andre distroer installeret på min maskine. Altså bare sådan for lige at følge med i det som er lidt altmodisch.

#5: I starten kunne jeg ikke se ideen med Gnome Shell i at skulle trykke på windows knappen for at få menuen,- men det skal man heller ikke! Det er kun standardindstillingen.
Man kan få programpanel og taskbar som i windows/cinnamon og man kan få dock som i osx.

Mit bedste råd: Tag 3 dybe indåndinger, hold dig for næsen, og hop så ud på det dybe vand:) - Og prøv så at bruge 2 hænder.

#6: Det er fint nok, at tweake og lave om - men jeg foretrækker, at starte bart og lægge præcis det ind jeg vil have, uden at fjerne eller lave standardting om. Det er derfor jeg bruger Arch Linux.

- Jamen, hvad er der så sket med dit openSUSE kontrolcenter? - Nå, mine favoritter er Debian Testing og Fedora med GNOME 3 Shell vanilla, uden dikkedarer.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Gnome 3 har udviklet sig

Gnome 3 har udviklet sig fornemt med en Cinnamon lignende menu, en OS X (Cairo m.f.) lignende Dock og OS X lignende Launchpad.

Det er også en god ide lige at huske på File Manager, og dens funktioner, såvel som KDE og Dolphin med flere, ikke adskiller sig i den henseende. Man kan ikke helt adskille DE fra File Manageren.

Det her skal jo være brugervenligt, selv hvis man ikke kender Desktop Environment på forhånd, og måske af den årsag glemmer at computing ikke bare handler om hvad man selv synes.

Det er nemt ikke at bryde sig om et eller andet, måske ligefrem at hade det. Personligt hader jeg Radikale Venstre, andre Windows eller Apple, men det har jo ikke meget med hverken Unity, Cinnamon, Gnome, andre DE eller OS at gøre.

Det er funktionalitet, stabilitet, pålidelighed, sikkerhed og åbenhed, der først og fremmest er vigtigt. Hvis nogle eller noget forsøger at snyde, så er der al mulig grund til at foragte det.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 409
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
- Jamen, hvad er der så

- Jamen, hvad er der så sket med dit openSUSE kontrolcenter? - Nå, mine favoritter er Debian Testing og Fedora med GNOME 3 Shell vanilla, uden dikkedarer.

Jeg tror det vil være naivt, at forestille sig, at jeg al den tid jeg har brugt unix, kun er interesseret i et program, eller en distribution. :)

-Jeg har vitterligt prøvet, at installere samtlige distributioner, også BSD. Senest lykkedes jeg med, at installere Gentoo fra bunden i en virtuel maskine. Jeg bruger unix som en læringsproces.


blueeyez
Antal: 222
Tilmeldt:
21-10-2008
User is offline
Valg af distribution er jo

Valg af distribution er jo en smagssag, da de tilbyder forskelligt standard skrivebordsmiljø og forskellige apps...

Min favorit er Ubuntu, da den virker på mine maskiner ud af boksen og har indtil videre ikke haft meget positivt med Mint...

Detudover kan jeg godt lide det minimalistiske udseende ved Ubuntus Unity.. Og søgefunktionen er ofte hurtigere end klik køsningerne som mange andre foretrækker :-)


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 409
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
da de tilbyder forskelligt

da de tilbyder forskelligt standard skrivebordsmiljø og forskellige apps

På nær, hvis man starter med en frisk Arch, Gentoo, eller Slackware, eller minimal Ubuntu eller Debian. Der findes i øvrigt en installer til Arch Linux, der kan hentes, som et ISO, der hedder Architect Linux. I den kan man installere Arch Linux med præcis hvad man vil af både skrivebordsmiljø og apps. Det er meget brugervenligt, i modsætning til, hvis du som nybegynder skal installere Arch Linux manuelt.


Domiino
Domiino's picture
Antal: 512
Tilmeldt:
26-03-2008
User is offline
Jeg kører kun Linux Mint

Jeg kører kun Linux Mint med Xfce på ALLE mine enheder... og det er lige fra mindre PC'ere til større stationære PC'ere... kører med deres Rosa version 17 og det er bare super stabilt!