Backup (rsync) commands

frogmaster
Antal: 3889
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Backup (rsync) commands

Fra tråden: 6 Tera Byte HDD for kr 1300 - https://www.linuxin.dk/node/22393 hvor mich https://www.linuxin.dk/node/22393#comment-91162 foreslår en tråd om emnet.

Eksempel på rsync command, der kopierer alt i en mappe fra en USB på Linux, ind over netværket til en USB på en Windows.

rsync -rvP '/media/bruger-navn/hdd-navn/mappe-navn/mappe-navn/' '/run/user/1000/gvfs/smb-share:server=windows-navn,share=bogstav/mappe-navn'/

Rsync flag er lidt anderledes på macOS. Dette eksempel kopier alt i en mappe, enten fra en lokal-mounted USB, eller mounted over netværket, til en anden mappe på en USB, der enten er mounted lokalt eller over netværket på macOS.

sudo rsync -aE --progress "/Volumes/hdd-navn/mappe-navn/mappe-navn/mappe-navn" "/Volumes/hdd-navn/mappe-navn/mappe-navn/mappe-navn"

Eksemplerne er vejledende, ikke absolutte. For at gøre dem brugervenligere, træk fx mapper, eller hele diske, til terminalen.

rsync -flag "source" "destination"

Som nævnt i henvisningen fra tråden, så findes der GUI til rsync. Fx Grsync og LuckyBackup.

Hvorfor ikke bare bruge en File Manager til kopieringen? Fordi de ofte ikke evner at kopiere så store data mængder. Man vil opleve at kopieringen går i stå med en fejl meddelelse, eller de fejler kopiering af hele mapper, der bevirker at backup'en ikke er komplet. Man vil også opleve at man spørges om overskrivning af allerede eksisterende filer. Det medfører man ikke bare kan lade en backup køre uden brugers opmærksomhed, eksempelvis natten over.


marlar
Antal: 2916
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Ja, rsync er et fantastisk

Ja, rsync er et fantastisk værktøj. Når jeg får lidt tid, vil jeg også poste nogle af mine rsync kommandoer :)