Clonezilla vs Acronis

1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
Clonezilla vs Acronis

Hej

Er der nogen herinde der kan hjælpe mig til valget af backup-løsning, primært til mine systemfiler af OS.

Det jeg læst mig til er at Clonezilla er bedre mht linux og Acronis mere er lavet til windows-miljøet. Acronis er også proprietær-software, hvor Clonezilla er frit tilgængelige. Clonezilla er så også sværer at navigere rundt i pga det manglene windowsmiljø, som Acronis så tilbyder.

Den artikel jeg har fundet via en google-søgn er: clonezilla-vs-acronis-compared

Jeg følger en computertekniker ved navn er Carey Holzman inde på youtube, der er windows-mand og han sværger til Acronis, nok pga windows-miljøet, og jeg har flere gange, uden held, prøvet at skrive til ham, hvad han synes om Acronis vs Clonzilla.

/1bot.dk


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1474
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Det jeg læst mig til er

#0: Det jeg læst mig til er at Clonezilla er bedre mht linux og Acronis mere er lavet til windows-miljøet.

Jeg kender ikke Acronis, men jeg har brugt Clonezilla i flere år, og det virker ihvertfald med Linux. Det har reddet mig flere gange hvis jeg roder for meget i maskinieret og det går galt. Kan varmt anbefale Clonezilla.

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4830
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Er der nogen herinde der

#0: Er der nogen herinde der kan hjælpe mig til valget af backup-løsning, primært til mine systemfiler af OS.
CloneZilla fungerer også på en Windows platform. Imidlertid er CloneZilla ikke grafisk. Det kræver lidt mere at brugeren, især hvis man benytter CloneZilla Server på lokalnettet.

Har du brug for vejledninger IHT CloneZilla, så vær venlig at specificere dit behov, eksempelvis fra et lokalt image (på harddisken eller USB tilsluttet maskinen), eller fra et image der befinder sig på en anden maskine på dit lokalnet.


marlar
Antal: 3169
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Der er også rsync eller

Der er også rsync eller rsnapshot. Mange distroer kommer desuden med en indbygget backupløsning hvor man kan lave snapshots etc. Det har i al fald nyere Mint-distroer.


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
svar på FrugalMan, frogmaster og marlar

#1: Super og tak for svaret mht Clonezilla, jeg ville også bare have bekræftet min egen antagelse af mit indre valg som også var Clonezilla, men blev lidt forvirret af at se en mand (som er edb-tekniker) sværge til Acronis og når han så yderligere ik svare på mine mails jeg sender ham (har først prøvet at skrive til ham via facebook).

#2: Jeg spurgte om valget mellem Acronis og Clonezilla, hvilket du har svaret på, men jeg skal nok komme tilbage hvis der er noget i Clonezilla jeg ik forstå eller kan google mig til.

#3: Marlar jeg er ude efter et værktøj til diskcloning af et primært drev (i windows er det c-drevet og i linux er det opstarts-/boot-disken) ifm en bærbar eller stationær, hvor man skal skifte harddisken ud og så kommer ønsket også om at tage et image (primært ifm ms windows efter opdateringerne (windows 7) eller hvis der skal laves nogle ændringer i OS (linux) som man ik er 100% sikker på virker), hvis noget går galt som #1 skrev.

/1bot.dk


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1474
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Der er en masse videoer om

Der er en masse videoer om emnet på nettet https://www.google.dk/search?q=clonezilla&source=l...

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


mich
mich's picture
Antal: 994
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
#3: Marlar jeg er ude

#4: #3: Marlar jeg er ude efter et værktøj til diskcloning af et primært drev (i windows er det c-drevet og i linux er det opstarts-/boot-disken) ifm en bærbar eller stationær, hvor man skal skifte harddisken ud og så kommer ønsket også om at tage et image (primært ifm ms windows efter opdateringerne (windows 7) eller hvis der skal laves nogle ændringer i OS (linux) som man ik er 100% sikker på virker), hvis noget går galt som #1 skrev.
GNU/Linux har dd, som er et kommandolinieværktøj men ret enkelt at bruge. dd kan kopiere eller klone en fil, en partition, et drev eller en del af dem, og jeg vil tro, at dd findes i alle distributioner. Se man dd.

./mich


marlar
Antal: 3169
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Marlar jeg er ude efter

#4: Marlar jeg er ude efter et værktøj til diskcloning af et primært drev (i windows er det c-drevet og i linux er det opstarts-/boot-disken)

Man kan faktisk godt rsync'e en systempartition, det gør jeg på produktions-server. Det er bare filer, det behøver ikke være et diskimage. Men ellers kan man som nævnt i #6 bruge dd til at lave en billede. Det kan pipes til gzip for at komprimere.

På Windows er jeg på udebane. Her skal man nok over i CloneZilla eller lignende. Med mindre du booter op med en Linux live-cd/usb, så har du selvfølgelig alle mulighederne man nu har i Linux.


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
svar på marlar

#7) Jeg synes, at have lært gennem 20-25år at os-filer ik er så gode at tage en backup mens de kører. Er der en liste med væsentlige filer udover .history-filen (jeg sidder ligenu ved en windows maskine så undskyld mig hvis history-filen ik er skrevet korrekt) som er personlige i os??
Selvfølgelig ved jeg godt at home-mappen er der, hvor alle ens personligefiler ligger.

/1bot.dk


OracleJMT
Antal: 1215
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
at os-filer ik er så gode

at os-filer ik er så gode at tage en backup mens de kører.

Lad mig forklare det ganske simpelt:

Du kopierer indholdet fra harddisken til en anden.

Det er samme metode kloningsværktøjer benytter.

Du kopierer ikke indholdet i RAM til en anden harddisk.

RAM er midlertidigt, og bliver tømt ved genstart/slukning.

Diskbaseret hukommelse er permanent.

*profil inaktiv*


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4830
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg synes, at have lært

#8: Jeg synes, at have lært gennem 20-25år at os-filer ik er så gode at tage en backup mens de kører
Det kan du godt. Oprettelsen af et image er ikke begrænset af at maskinen startes fra et bootable medie, bl.a. fra Timeshift i Linux Mint, der fungere udmærket mens maskinen kører, og det gør de øvrige Clone programmer også.

Du er imidlertid nødt til at starte fra et bootable medie, med fx CloneZilla og du har oprettet image med CloneZilla, hvis maskinen skal genskabes. Det er ens for dem alle, inklusiv Acronis med flere.

Hvis noget er årsag til at maskinen nægter at starte, så skal OS startes op fra OS Install mediet og du skal finde image-filen fra eksempelvis Timeshift (der kan bruge rsync): https://www.dropbox.com/s/0cymv2iz7qsv3vy/timeshif... Det forudsætter naturligvis det handler om Linux Mint. Ikke alle Linux har et sådan værktøj præinstalleret, kun de mest brugervenlige, eksempelvis PCLinuxOS.

Hvis du vil bruge CloneZilla live ISO ( https://clonezilla.org/downloads/download.php?bran... ), og også på et Windows OS, så brænd ISO til en bootable CD eller USB.

- Genstart maskinen fra dette medie.
- Benyt optionerne til at skabe (klone) et image af hele maskinen (alle partitioner).
- Placer image på en ekstern USB harddisk.

Hvis du får brug for at genskabe maskinen fra image-filen, så start maskinen fra denne CD eller USB og benyt optionerne til at at vælge dit image fra den eksterne disk og sæt processen igang.

Acronis, Symantec Ghost (som er den jeg oftest bruger: https://www.youtube.com/watch?v=gt3tKypXyOo ), og alle de andre (DD etc), fungerer princippielt på samme måde, som #9 og andre også nævner..


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4830
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Mens jeg husker det, og kun

Mens jeg husker det, og kun IHT Windows, så kan du kun klone OS til samme maskine som image er oprettet på uanset metode. Du kan ikke bruge dette image på en anden maskine.

... Med mindre du har en volume licens og syspreper Windows før oprettelsen af Clone Image, men det har du rimeligt sikkert ikke. Blot i tilfælde nogen får tanken ...


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
ik ovf windowsinstallationer til nye identiske maskiner

#11) det er jo klart (men tak!!) og det er jo det sammen som at du heller ik kan tage en harddisk installeret med windows og overfører disken på en ny maskine der næsten er identisk (cpu'en har et unikt nummer) og starte windowsinstallation op der. Kan det iøvrigt lade sig gøre med en linuxinstallation??
/1bot.dk
NB: Frogmaster er det via dit arbejde at du har adgang til ghost for jeg søgte lidt på priserne og så at man enten skal af med 180usd eller have en volumelicens.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4830
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Det er korrekt.

#12:
Det er korrekt. Begrænsningen IHT Windows handler om bundkortet og ikke harddisken. Den kan du skifte så længe den sidder på samme bundkort.

Jeg kender ikke prisen på Symantec Ghost Suite. Det er ikke mig der betaler den, og jeg vil nok lidt mene det er klogest du ikke bruger penge på den (eller fx Acronis). Symantec Ghost er beregnet til systemadministration på virksomheders netværk.

Jeg vil mene det billigste er CloneZilla for private, hvor Windows er indblandet.


OracleJMT
Antal: 1215
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Jeg vil sige, at det er

Jeg vil sige, at det er langt mere fleksibelt, at have med at gøre med en Linuxinstallation, da kernel fungerer mere modulært. Men selvfølgelig skal der tages højde for, at maskinen kan køre systemet, ligesom når man køber ny hardware.

Jeg mener i min hukommelse, at kunne huske svagt, at Julemanden herinde engang beskrev hvordan man kan flytte en Linuxinstallation til en anden. Der talte han lidt om initramfs, som sørger for, at kernen (selve Linux) bliver indlæst i ram, inden systemet booter. Der var det vist noget med, at man skulle pille ved de images så det passede til en anden maskine, og derpå kunne man flytte installationen til en anden maskine. Men jeg husker det kun svagt. Det kan være Julemanden kan give et besyv med.

*profil inaktiv*


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
Tak for det klare og

#13: Tak for det klare og enkle svar mht cloningsværktøj.
/1bot.dk
PS: Er det "Conky" du har kørerne til højre på dit skrivebord??


linuxuser42
linuxuser42's picture
Antal: 403
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Du har ret. En kopi af

#8:
Du har ret. En kopi af et kørende system er ikke konsistent. Programmer der ikke har skrevet deres data til disk, f.eks. en database, kan fejle fordi det der er på disken på backuptidspunktet kun fungerer med det der er i hukommelsen på dette tidspunkt. Det betyder ikke nødvendigvis at en ikke-konsistent backup er værdiløs. Man skal bare acceptere at visse apps kræver at være pænt lukket ned før man kan bakke dem op.
På Linux er der filsystemer, der kan snapshotte. Det betyder stadig ikke programmernes snapshot-backup er konsistent, men backup kvaliteten er bedre med snapshot: OS root på Windows eller Linux bør klart backes op mens det er lukket ned fra en livedisk, f.eks. clonezilla. Som du siger.
Ellers er en discount snapshot metode på Linux 'rsnapshot',- man behøver ikke de fine, men lidt udfordrende, filsystemer, hvis man kan acceptere lidt inkonsistens i backuppen. Rsnapshot, som er rsync baseret og sparer på plads vha hardlinks, giver noget af det samme som time machine på OSX.
Kig eventuelt på: https://rsnapshot.org/faq.html -> How do I backup from Windows machines to Linux?
Jeg har brugt rsnapshot i mange år på arbejdet og hjemme. Det er ret simpelt at sætte op.


linuxuser42
linuxuser42's picture
Antal: 403
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Du har ret. Man kan

#14:

Du har ret. Man kan idag på mange distros slippe afsted med vha en livedisk at kopiere root (mount /srcdir; mount /dstdir; rsync -avH srcdir/ dstdir/ ) partitioner til andre partitioner. 'Dstdev/dstdir' kan være på en remote maskine. Man skal, kort fortalt, derefter lave /etc/fstab om, så man bruger de rigtige blkid's eller /dev/ til root '/ 'og man skal tilrette grub konfigurationen og gen køre update-grub.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4830
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
PS: Er det "Conky" du

Velbekommen. Metoden med CloneZilla's live ISO vil, som #16 uddyber, netop tage system backup mens systemet er inaktivt.

#15: PS: Er det "Conky" du har kørerne til højre på dit skrivebord??
Nej, det er gkrellm, Gkrellm kan vise lidt mere end Conky og er rimeligt nemmere at installere og konfigurere. Gkrellm's standard temafiler er super grimme efter min mening, så jeg har installeret temaet invisible-white og et par stykker mere.

Gkrellm kan iøvrigt også installeres på Windows 10.

Sig til hvis du ønsker mere info.


OracleJMT
Antal: 1215
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
giver noget af det samme som

giver noget af det samme som time machine på OSX.

Jeg bruger Carbon Copy Cloner, som kloner mens MacOS kører. Jeg ved ikke hvordan de gør det, men jeg har en total klon af alt, der er ligeså god, som hvis det var Clonezilla.

*profil inaktiv*


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
#18) Med "gkrellm" har jeg

#18) Med "gkrellm" har jeg problemmer (købt nye mbkort, "ga-970a-ds3p" og "prime x370-pro") med at få temperaturen af cpu'en, og programmet viser kun gpu'en. Jeg er lidt itvivl om det er chip-temp (føleren) der sider på mb ("m4a89td pro/usb3" og "m4a87td/usb3") er det samme, som på mb ("prime x370-pro") og mb fra gigabyte ("ga-970a-ds3p") har jeg ik testet "gkrellm" endnu. Men summasummarum er at hvis "gkrellm" er kodet til at kigge efter nogle andre temp-følere end dem asus og andre producenter laver nu, hjælper "gkrellm" ik særligmeget (jeg er i den forbidelse gået væk fra vandkøling og 100% over til luftkøling pga vandkøling er mere sart overfor pumpen og at der er væske i systemet, luftkøling kun kræver en ny blæser for at fungere igen). Frogmaster du må meget gerne hjælpe mig så jeg kan få cpu-føleren ind i "gkrellm", for jeg kunne ik finde ud af det selv ved at søge via google eller yahoo.
/1bot.dk


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4830
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
GkrellM er et desktop system

Jeg har oprettet en ny tråd her, der handler om GkrellM: https://www.linuxin.dk/node/22648