Hjælp med vurdering
Jeg tænker på at købe en bærbar med følgende specifikationer. Kan og vil du hjælpe mig ved at vurdere og svare mig, på om tingene synes i orden eller det modsatte, så læser jeg MEGET GERNE fra dig.
Intel Pentium Dual Core 2,0 GHz (T2410)
Ram 2048 MB
Harddisk 5400RPM, 250 GB
Drev DVD-brænder
Skærm 15,4 ` TFT (1280*800) VibrantView
Grafikkort Intel GMA X3100
Netværk 56K + 10/100 lan + Wireless (a,b,g) + Bluetooth+FPR
Porte 1 x FireWire 400 / 4 x USB 2.0 / 1 x VGA / 1 x Cardbus / Webcam
På forhånd tak
Intel Pentium Dual Core 2,0 GHz (T2410)
Ram 2048 MB
Harddisk 5400RPM, 250 GB
Drev DVD-brænder
Skærm 15,4 ` TFT (1280*800) VibrantView
Grafikkort Intel GMA X3100
Netværk 56K + 10/100 lan + Wireless (a,b,g) + Bluetooth+FPR
Porte 1 x FireWire 400 / 4 x USB 2.0 / 1 x VGA / 1 x Cardbus / Webcam
På forhånd tak
Kommentarer19
Re: Hjælp med vurdering
(pris i denne forbindelse er helt afgørende!)
Men vigtigt er det da også hvad du vil bruge den til? Nutidens maskiner kan i bund og grund alt, så du er nød til at vide hvad du leder efter. Performance? (spil, videoredigering). Eller skal bæstet være handy og lydløs !? Batteri er ikke irrelevant?
Hvis vi snakker Unix-kompatibilitet ser det fint ud med et Intel grafikkort (de skulle være lidt nemmere at tumle med end ATI og Nvidea-kort - hvis man altså vil lege med Compiz og Beryl)?
Øh, jeg er selv glad for min skærm på 1280*800?
Hvad vil du vide?
Ved flere lejligheder synes
Ved flere lejligheder synes jeg at konstatere noget i retning af at fabrikater ikke er ret velsete på siden. Men den gælder
Lenovo 3000 N200
Prisen lige omkring 4000 kroner
Jeg regner ikke med at skulle bruge den. Det skulle min kone gerne komme til - hun er absolut nybegynder mht. brugen af en computer. Jeg nøjes selv med et har desktops og bruger stort set kun Knoppix (lagt på harddiskene)
Re: Hjælp med vurdering
Skærmen er meget vigtig.
Støjniveauet er omend endnu vigtigere!
Batterilevetid er vigtigere end power, men er ikke altafgørende.
Tastaturets feel er uhyre vigtigt!
Trådløst netværk er et must (men det er også svært at få en maskine i dag uden)
Bluetooth er nok et plus, men næppe vigtigt. Hardiskens størrelse er meget irrelevant. RAM, CPU og grafikkort afhænger vel om den skal køre med V*s*a. DVD-brænder er nok også fint, men igen... det har næsten alle maskiner.
Personligt ville jeg anbefale at få fat i et fysisk eksemplar (say: undgå at bestille blindt over nettet), da man ikke kan læse sig frem til disse detaljer. Ser man på en maskine i en butik, gælder det stadig om at være meget opmærksom på hvad støjniveauet er! Spørg eventuelt efter en maskine der er fuldstændig støjsvag og forlang en garanti på at det er muligt at kaste maskinen i hovedet på sælger hvis det ikke viser sig at holde i praksis. Støjniveauet er virkelig vigtigt IMO, og kan gøre hele forskellen på om det bliver en ommer.
Og hvis det er en julegave, så tror jeg næsten det er bedre at købe maskinen efter jul (gavekort eller biledcollage af bærbare maskiner under juletræet) end at prøve lykken.
Held og lykke med det under alle omstændigheder.
edit: Følgende udsagn er næppe korrekt!
ps. Jeg ved ikke om fabrikater er så ildeset her på siden? Jo mere noname din maskine er, desto mere bøvl risikerer du at få når du lægger Unix ned på den (mit kongerige for standby!)
edit: edit: Æv, hvorfor havnede denne post nu nederst i tråden? I suck...
RE. Hjælp til vurdering
Det ser rigtigt fint ud med prisen de 4000 kr. for de data på en Lenovo.
Harddisken er er godt nok kun på 5400 rpm. hvor en normal harddisk er på 7500 rpm. Men til dagligdags behov burde det ikke være noget hun ville lægge mærke til.
Lenovoen, ville fint kunne bruges til all round pc, og hvis du så lægger linux på, så er der masser af kræfter til DVD afspilning, spil, Internet, Photoshop, og hvad du ellers måtte have brug for.
Nu skal man jo ikke tale på andres vegne om hvorfor de ikke kan lide mærke computere, men jeg kan sige grunden til at JEG ikke kan lide mærke PCer desktop såvel som laptops ER:
1. De kommer som regel med sidste nye Windows version (Vista, i øjeblikket)
2. Mange andre programmer medfølger, men endda kun som demo versioner.
3. Sikkerheds program er ofte Norton. (jeg HADER norton, men en smagssag)
3. Grafik kort, og lydkort er som regel onboard.
4 Stedet du køber den af står for supporten: f.eks. Bilka/Netto/Brugsen/Aldi og går noget hardware i stykker ryger maskinen en tur til måske jylland for at blive repereret hvis man er heldig tager det kun 2 til 3uger, for at sætte en ny RAM klods i.
5. Det kan nogle gange være svært at slippe af med rescue partitionen på harddisken. Hvis man ønsker selv at lave sin egen opsætning.
Mange gange når man ser en mærke computer står der F.EKS: Acer. Intel Duo2core 2.14 ghz, 2 GB ram, og 320 GB harddisk osv. Men intet om hvor meget er Front bussen på RAM, hvad er hastigheden på harddisken Hvad mærke er RAM og Harddisken, jeg skilte min Acer desktop maskine ad for at sætte flere ram i (havde købt kingston Ram klods) den jeg tog ud fra Acer maskinen var en No Name som ikke kunne arbejde sammen jeg kingson klodsen.
Og til sidst lige et rygte jeg har hørt (ved ikke om det er sandt, men fik det af vide af en som sælger computer udstyr) Jeg fik at vide at mange af de billige pc,er som bilka/netto/brugsen sælger er 2 sorterings maskiner, som der måske er fundet et par fejl på og derfor er røget i 2 sorterings bunken, dem kan de store detail forretninger så købe sindsygt billigt og sælge dem med god fortjeneste. (just what I've heard)
Konklusion: Jo selvfølgelig kan man da godt købe en mærke laptop, andet er jo nærmest umuligt, men man kan jo tænke lidt over hvor man vælger at købe den henne (Bilka eller computer forretningen fagfolk og eget værksted) og lægge mærke til om den virker urealistisk billig, det er der måske en grund til, hvis rygtet altså taler sandt. Og så skal maskinen jo selvfølgelig have et komplet datablad, det er sgu da det mindste man kan forlange hvis man skal lægge flere tusinde kroner.
Held og lykke med det
Venlig hilsen
Dennis
Tusind tak til jer alle
Det har været en stor hjælp i valg af bærbar til min kone med de svar, I har givet mig. Jeg bor på den klippeø ude i Østersøen, som I sikkert kan finde placeret et sted oppe i Sverige, hvis I ser på vejrkort og den slags. Herovre er udbudet af computere ikke særlig stort, og jeg er ikke i stand til at rejse på egen hånd grundet mit handicap.
Re: Hjælp med vurdering
Hvis man køber over nettet, har man 14 dages returret, så man kan endda nå at prøve købet endnu mere end i en butik. Er man fræk - eller fiks - kan man endda nå at smide sin foretrukne Linux på den.
Eneste ulempe er, at man skal betale for at returnere den. Det er dog nok billigere end at rejse til Sverige eller Sjælland for at gå i butikker.
Jeg er selv interesseret i en Lenovo. Dog hælder jeg mere til R61i.
Re: #6
"Eneste ulempe er, at man skal betale for at returnere den." så der kan være problemer selv ved at handle på nettet, en anden sag er så at din garanti efter købeloven er større end ved at handle i samme butiks fysiske forretning, så du har absolut ret, hvis sælgeren er reel og følger loven.
Re: #7
Jeg kan naturligvis ikke garantere for alle netbutikker, det siger vel næsten sig selv, men jeg har handlet i flere uden problemer. En enkelt gang har jeg også returneret et skærmkort, der ikke fungerede i min PC, og fik købsprisen refunderet uden problemer. Det kostede mig dog forsendelsen både frem og tilbage, men det er vel også rimeligt nok.
For dig, der bor lidt 'afsides', kunne det jo være en mulighed for at kunne se varen og stadig kunne fortryde, uden at skulle rejse til Sverige eller Sjælland.
I sidste ende er det dog dit eget suveræne valg, hvor og hvordan du handler.
Re: Hjælp med vurdering
Svarene er altså gode
Det er altså nogle virkelig gode svar I har givet mig.Jeg er ved at føle mig tryg ved at vælge Lenovo 3000 N200 - jeg har endda haft den bestilt, men jeg er kommet i tvivl, om hvorvidt jeg bør vælge den lidt større model, hvis data er her:
Lenovo 3000 N200 m. 4GB ram,
250GB HD og 1680x1050 skærm samt 256MB grafikkort.
Produktspecifikation
CPU Intel Core 2 Duo 2,0 Ghz (T5750)
Ram 4096 MB
Harddisk 5400RPM, 250 GB
Drev DVD-Brænder
Skærm 15,4 ` TFT (1680*1050) VibrantView
Grafikkort 256MB NVIDIA GeForce Go 7300
Netværk 56K + 10/100 lan + Wireless (a,b,g) + Bluetooth
Porte 1 x FireWire 400 / 4 x USB 2.0 / 1 x VGA / 1 x Cardbus + FPR + Webcam
Software Windows Vista Home Premium
Vægt 2,7 kg
Pris inkl. moms Kr. 5.495,-
Jeg kan ikke købe den uden legetøj (Windows Vista Home Premium), men jeg kan mod betaling af 700 kroner mere opgradere til en fuld XP professionel.
Mange har besvær med at komme fra Windows til Linux. For mig er det virkelig svært at bruge Windows, hvorimod det går ret godt for mig med at bruge
Linux distros.
1: Bør jeg vælge den større Lenovo 3000 N200 model?
2: Er det trods alt en god ide at vælge XP i stedet for Vista?
Jeg vil MEGET GERNE læse en kvalificeret vurdering fra dem, der kan og vil svare mig på de 2 spørgsmål ovenfor.
Re: Hjælp med vurdering
Der er så megen power i begge maskiner at jeg sådan set kun tror at en nyere Windows udgave ville kunne tage livet af den mindre model, rent performance-mæssigt. Alderdom tager dog livet af alt og min 4 år gamle maskine har større problemer med defekte kontakter, flimrende LED-lamper, raslende blæser, færdig harddisk, fesent batteri, revner i skærm og slidmærker end den har med at arbejde stabilt og underholde mig (den spiller fint de spil jeg gider spille).
Den eneste (!) grund til at jeg ikke bruger min 7½ år gamle bærbare (256 RAM) er at den larmer helt ulideligt! (det er altså meget vigtigt).
#3:
"Jo mere noname din
"Jo mere noname din maskine er, desto mere bøvl risikerer du at få når du lægger Unix ned på den"
det passer absolut ikke.. med muligvis undtagelse af thinkpads, er noname nærmest altid betydeligt bedre end brand maskiner, idét de store brands får lavet det arveste billige lort, som de kan bringe til at virke med winblows, hvor de gerne sparer 20 øre på en komponent der er 100 gange dårligere.. bare det er "godt nok" til deres winblows.. typisk er acpi implementationer osv også totalt crappy.. specielt acer, fujitsu siemens og hp er nogle slyngler, formentlig også dell.. asus er også kendt for deres ofte notorisk dårlige acpi implementationer..
Re: #11 of #12
#12 Jeg har indtil medio juni i år opbygget en datastue med 7 computere. Samlet pris omkring 2200 kroner. De fungerede i 3 år, men kunne ikke blive ved længere, fordi jeg grundet sygdom var måtte holde, og der var ingen, der kunne overtage mit arbejde med undervisningen og maskinvedligeholdelsen. Jeg brugte Red Hat, Fedora, SuSE og til sidst Ubuntu. Maskinerne satte jeg sammen af stumper fra gamle no names og gamle mærkevare maskiner. Jeg har selv haft en del no name maskiner. Det er jeg ikke i stand til længere grundet mit synsproblem. Det var typisk at af lige gamle no name maskiner og mærkevarer var no names dele bedre og frem for alt meget mere fornuftigt og logisk opbygget - jeg tænker her bla. på indretningen af kabinettet.
Re: #13
Der er jo heller ingen grund til at betale ekstra for Windows, hvis der ikke er brug for det. Tværtimod kunne det være interessant, hvis nogle havde erfaring med og kunne berette om, hvordan man får refunderet udgiften til den preinstallerede Windows, hvis man ikke har tænkt sig at benytte den.
Re: Hjælp med vurdering
Men til den gennemsnitlige bruger er det klart det bedste der fås til overkommelige penge. Og så er holdbarheden også i top.
Mvh en glad Lenovo-bruger.
Re: #14 og #15
#15 Tak for dine oplysninger her. Det har været bemærkelsesværdigt i de mange indlæg om Lenova, at vurderingen af fabrikatet har været ensidig. Det gør valget meget lettere for mig. Dine kommentarer understøtter meget.
Ved en juletræsfest i går fik jeg at vide, at en læge havde gjort en ældre dame opmærksom på nødvendigheden i dagens Danmark at hun fik lært at bruge en computer - hun er begyndt på et kursus, hvor der desværre bruges Wiindows.
Jeg vil gøre en del for at min kone aldrig nogensinde får lært at bruge Windows, men derimod bliver glad for at bruge Linux.
Re: #16
Hvis man har færdiginstalleret, aktiveret eller på anden måde taget Windows i brug, skal man nok ikke forvente, at få nogen refusion.
De fleste forhandlere, der er blevet spurgt, siger at de kun sælger laptops med OS som en samlet pakke og ikke yder refusion, men skal EULAen, som jeg husker den, stå til troende, må Microsoft jo så refundere.
Da jeg er i tvivl om den nøjagtige ordlyd og om fremgangsmåde og krav til dokumentation for, at Windows er fjernet, efterlyser jeg erfaringer fra folk, der har haft held med dette.
Re: Hjælp med vurdering
Den sidste IBM Thinkpad-serie, der er produceret og nok også en af de mest kraftige IBM Thinkpads-serier, rigtig holdbar og til en god pris.
#12 skrev:
#3:
"Jo mere
#3:
"Jo mere noname din maskine er, desto mere bøvl risikerer du at få når du lægger Unix ned på den"
det passer absolut ikke..
Hmm, det ser ud til at jeg har taget grueligt fejl på det område. Nu ved jeg ikke om din påstand er korrekt, men jeg ved intet om emnet (hvilket gjorde det uheldigt at jeg kom med den kommentar) og din post giver mening. Det ville jo også forklare hvorfor der skulle være dårlig stemning mod mærke-maskiner. Så jeg trækker min kommentar tilbage og takker for rettelsen :)