kde vs gnome vs ...
Jeg vil gerne høre om hvilke desktop folk bruger og hvorfor de netop bruger den.
Personligt bruger jeg kde da den har de fleste opsætnings muligheder, ufattelige mange gode programmer (k3b, amarok, koffice) og fordi de prøver noget anderledes (hele plasma) samt at er integreret dejligt
Personligt bruger jeg kde da den har de fleste opsætnings muligheder, ufattelige mange gode programmer (k3b, amarok, koffice) og fordi de prøver noget anderledes (hele plasma) samt at er integreret dejligt
Kommentarer24
Re: kde vs gnome vs ...
Dog bruger jeg mest Mint, da Gnome ligger mere til højrebenet hos mig.
/Ole
Re: kde vs gnome vs ...
men jeg bruger awesome og fluxbox som wm
Re: kde vs gnome vs ...
Bruger ikke Amarok (har aldrig fået lyd til at virke) og er mere til OpenOffice end Koffice.
Tja
QT (fra Nokia) mener jeg også er GTK klart overlegen (igen subjektivt) - og dermed ser jeg også fremtiden i KDE.
Nu har jeg tilkendegivet min holdning (teori).
Nu kommer vi så det praktiske, nemlig at man desværre ikke finder en enkel (=anbefalelsesværdig dist) med KDE. Ubuntu og Mint er jo den mest udbredt og Kubuntu er ikke specieltmeget værd.
Opensuse kunne jeg ikke installere, men den har vidst ikke så meget Codecs. Fedora er bestemt ikke for begyndere - og bruger også default Gnome.
Aktuelt prøver jeg PCLinuxOS, som desværre endnu ikke har overrasket positivt. Efter frisk install og med command-line
apt-get update
apt-get upgrade
fik jeg underveje nogle floating point exception - og måtte herefter geninstallere ...
Re: kde vs gnome vs ...
Re: kde vs gnome vs ...
Istedet for gentagelser, så er her et par af de forrige.
http://www.linuxin.dk/node/9274
http://www.linuxin.dk/node/9231
re: KDE vs Gnome vs ...
Vælg derfor altid Distro og Desktop efter hvad Hardware du/i har, hvad Systemet skal bruges til, glem blær-faktoren med Fancy Desktop effekter og hvad har vi ikke.... Et Simpelt minimalt System med de relevante pakker for at kunne få lige netop DIT System til at virke optimalt til Dine behov må da være Lykken for netop DIG!!
Til slut vil jeg runde af med at Ubuntu 9.10 ikke har særligt godt af at "blande" pakker fra andre Desktoppes repos, den bliver snotforvirret, og crasher både Programmer (f.eks. Amarok) og X-Serveren for et godt ord!
Til og med Ubuntu 9.04 havde ikke det problem og KDE-apps kunne med de rette biblioteker køre uden problemer ovenpå Gnome, men det lader til at være en Saga blot...:-(
Men lad os nu se hvad udviklerne finder ud af i det nye år....
Godt nytår til alle Brugere på Linuxin;-)
@thorbjørntux
Har du
Har du prøvet Mandriva?
Den kører fortrinligt, og er meget enkel at sætte op.
--------------------------
Der skulle næsten være et forum som hed Flamewars, til disse spørgsmål.
Vi kan jo se rundt omkring at disse spørgsmål ofte ender i en gang mudderkastning.
--------------------------
@0
KDE, gider ikke rigtigt de andre, og skal jeg endelig bruge en anden så er det kun pga computerens performence, i de tilfælde vælger jeg næsten altid XFCE
#7
Det er da noget fis at
Det er da noget fis at man skal vælge distribution efter hvilket hardware man har i maskinen. Det er da netop den faktor der er mindst vigtig. Hvis det virker i Ubuntu, kan du også få det til at virke i Slackware. Linux er Linux. Punktum.
Nej, man skal vælge distribution efter hvilket pakkesystem man bedst bryder sig om, hvilken der er bedst dokumenteret, hvilket community man bedst kan lide, konfigurations-disciplinen distributionen sværger til(BSD vs System V), hvilken release-model systemet har, hvilken tilgang til fri software distributionen har, og mange andre ting.
Hvis man vælger ud fra hvad hardware der er understøttet ud af boksen gør man sig selv en enorm bjørnetjeneste i det lange løb, hvis distributionen man har valgt er noget lort på alle andre punkter end lige dét.
re: Det er da noget fis at...
Men Jeg synes denne tråd er ved at være for langt ude i hampen siden tråden blev startet af beer114 der egentligt bare er intersseret i, hvad folk bruger og hvorfor? Det er blevet en en omgang Distro-performance snak, hvor der nok skulle have været en kombineret Distro/Desktop-afstemning i stedet??? ja jeg ved ikke...;-)
For at komme længere ud i Hampen og vende tilbage til den oprindelige tråd, vil jeg da bare nævne at jeg benytter Ubuntu 9.10 32 bit også selvom mine maskiner er 64 bits, det kører bare bedst... (ved mig) husk på at Linux handler om Friheden til at vælge!! men man kan komme til at vælge forkert i så mange ting... Jeg bruger Ubuntu fordi det (for mit vedkomne) er det mest avancerede, brugervenlige med flest pakker og dokumentation...
mojn igen..:-)
Tak for tippet
Og faktisk har jeg ikke prøvet Mandriva endnu. Dog bygger PCLinuxOS videre på Mandriva. (Min fætter prøvede Mandriva - og der var et par uheldige craches - og den dumme 'vil du opgradere til 2009.x - tja - og det vil man vel ikke når man kører 2010?)
Når vi nu er helt off topic vil jeg lige nævne status for PCLinuxOS.
Bærbar
a) Installeret uden problemer.
b) Der var desværre ikke default libdvdcss -
c) Opgradering til kde4 er ikke trivielt --
d) Efter opgradering ville den ikke boote helt ind i kde4 ---
(Måtte logge på og skrive startx. Herefter har det fungeret.)
Stationær
a) Normal opstart (til livecd) fejler med noget i retning af
'unable to mout live cd'.
Derefter kan jeg på nettet se, at de anbefaler at man vælger
'probe sata' i grub-menu. Desværre virker mit usb-tastatur ikke i grub-menuen.
Så jeg leder stadig efter en KDE-dist, som jeg kan anbefale begyndere - men håber på at en PCLinuxOS 2010 (? hvornår ?) vil gøre det noget bedre. KDE virker til at være stabil (efterhånden) - nu skal de sidste ting bare lige på plads ....
Så jeg leder stadig efter
Mandriva
---------------------------
Jeg har kørt Mandriva i mange år, og har også prøvet PClinuxOS, som bare ikke vil spille, men sådan er det med mange aflæggere af andre distributioner.
Jeg havde lidt problemer med Mandriva i begyndelsen, men der snakker vi om de famøse 10.x distributioner, ellers har der ikke været problemer her.
Prøvede også Ubuntu på et tidspunkt, og lad mig bare sige der sker ikke igen.
I mine øjne noget makværk, i andres er det bare svaret på alle problemer. Sådan er vi så forskellige, så derfor gør dine egne erfaringer med Mandriva, nøjes ikke med din kammersjuks oplevelser.
Re: kde vs gnome vs ...
#0
Bruger KDE fordi det er
Bruger KDE fordi det er det mest kraftfulde, mest effektive/produktive, mest customizable og mest spændende og hurtigstudviklende skrivebordsmiljø ikke kun på GNU/Linux - men overhovedet.
Er dog også lidt nysgerrig omkring lxde, da det udfylder et vigtigt hul og tilsyneladende gør det muligt både at have et ultraletvægtssystem *og* brugervenlighed.
#14
Som du kan se i #4 har thorbjørn haft et eller andet installationsproblem med en eller anden version på et eller andet hardware, og derefter kan openSUSE selvf. ikke anbefales til nogen :-)
#4
Du kan installere alle de codecs du skal bruge i openSUSE via 1-click-install (klik på en knap på en webside og følg en wizard) eller ved at copy/paste to kommandoer.
Jeg ville personligt anbefale openSUSE, Mandriva, Fedora og Kubuntu i den rækkefølge. Og evt. Debian testing/unstable eller Arch til lidt mere nørdede KDE-interesserede. Men det bliver da rart når PCLOS og Mepis får taget sig sammen og kommer om bord også - desuden kunne Pardus og PC-BSD måske være interessante - og gad vide om Xandros/Freespire nogensinde viser livstegn igen.
#0 Jeg hører også til den
Jeg hører også til den gruppe, der foretrækker KDE og det gør jeg fordi det er det der passer mig bedst og fordi jeg holder meget at teknologien.
Jeg har vist brugt KDE siden 3.3 og er nu ved at teste KDE SC 4.4 beta2 som er meget lovende, bl.a. er jeg gået over til at have netbook interfacet på min macbook selvom den er større end en netbook.
Det er lidt svært at beskrive, hvorfor det lige er KDE jeg kan lide, men det har noget at gøre med udseendet, fleksibiliteten, features, at kunne følge med i udviklingen, arkitekturen og programmerne. Jeg holder også meget af communitiet omkring KDE.
Med KDE4 fik jeg widgets på mit skrivebord, noget som jeg aldrig har fået noget fornuftigt ud af før, selv på min Mac. Det har betydet en stor ændring i mit brugsmønster, før var mit skrivebord stedet hvor jeg dumpede ting og engang hver 3. mdr. ryddede op fordi det blev fyldt. Nu er mit skrivebord stedet, hvor jeg har widgets liggende med forskellige mapper til forskellige formål, tegnserier, dagens citater og mange andre ting.
Jeg vil have features og jeg vil have dem tilgængelige, som fx. okular (KDEs dokument viser) er der et feature jeg er blevet ret afhængig af, markering af tekst i fx. pdf-dokumenter, præcis som man ville gøre det i en bog bortset fra at man ikke ødelægger bogen ved det.
Det er også vigtigt for mig at koden er indbydende og det har KDE programmernes kode en tendens til at være.
For noget tid siden satte jeg mig ned for at løse et par problemer med amaroks måde at håndtere organisering af filer på. Jeg havde ikke kigget på koden før og dette er et ret stort projekt, efter 4 timer havde jeg fundet kilden til fejlene og skrevet de første udkast til at rette dem. En ½ times mere arbejde for lige at pudse koden af. Og nu har jeg så to patches i amarok.
Jeg brugte længere tid på at lære git, for at kunne indsende rettelserne, end på selve fejlen og den viden er meget brugbar for mig i mit arbejde.
Der er så mange grunde til jeg foretrækker KDE, at jeg ikke orker at liste dem her.
På maskiner med få ressourcer bruger jeg efterhånden mest LXDE, tidligere var det XFCE men det begyndte at være for tung.
Jeg kører lige for tiden archlinux på alle mine maskiner, KDEmod er en meget lækker samling KDE-pakker. Tidligere brugte jeg Gentoo privat og kubuntu på arbejde, men jeg blev træt af kubuntu-specifikke bugs og gentoos kompileringstider.
Diverse KDE dists
Jeg skal nok prøve OpenSuse igen (på et senere tidspunkt) - og ja, der er kommet en enkelt stabil verson siden det ikke lykkedes.
Re: kde vs gnome vs ...
Jamen så prøvede jeg OpenSuse
Mandriva har vist sig at være tæt på - men ikke voldsomt foran Kubuntu .... og PCLinuxOS har også vist lidt gode takter ... (men før den er ren KDE4 er den næppe specielt interessant)
Dog prøvede jeg lige OpenSuse - og jeg er ikke så imponeret endda.
Jeg shrinkede min PCLinuxOS home og lavede en ny '/'-partittion til Suse.
Desværre fik jeg efter install (reboot) error 15 ved grub uden mulighed for boot. Nå, fik lavet flere partitioner (og smidt PCLinuxOS ud) og installerede med en /boot - og en del andre. Nu kunne jeg boote, men jeg kunne ikke komme på trådløst WPA2. Den påstod at jeg var forbundet men jeg kunne ikke browse eller noget. Har set andre med samme problem - men ingen med en løsning.
Satte den til fast-nettet og prøvede at opdatere pakker (jeg kunne browse). Fik en del fejl - og er i tvivl om opdateringen gik ordenligt igennem, men efter reboot kunne jeg stadig ikke komme på med Wireless.
Dette setup er i øvrigt et helt andet end det jeg brugte i
http://www.linuxin.dk/node/14547 (hvor OpenSuse 11.1 frøs)
Det må være openSuse nok indtil næste version 11.3
Prøv følgende:Højreklik
Højreklik på KNetworkManager-ikonet -> Håndtér forbindelser -> Trådløst -> Vælg din forbindelse og tryk "Redigér" -> Gå til fanebladet "IP-adresse" -> Nederst til højre er en combobox, vælg "Routes" -> Sørg for at "Ignore automatically obtained routes" _ikke_ er afkrydset.
Re: kde vs gnome vs ...
Takker
Jeg takker.
Det var problemet på arriva-toget.
Hjemme fandt jeg et andet problem. Den mente ikke at den skulle bruge WPA(2) men mente i stedet at nettet var 'usikkert' og påstod den var connected.
Da jeg fik slettet nogle netværk og lavede (grafisk!?) scan. Så fik jeg WPA'en rigtig også. (Uden kommandline - men stadig ikke helt som håbet).
Vil nok prøve MEPIS snart.
KDE fordi
Med QT 4.5.1 udkommet under LGPL, hvilket nok gør en del open source udviklere glade.
Derudover er det blot min holdning (som udvikler), at QT er et 10x bedre udviklingsframework end GTK. Det hjælper ikke Linux at holde fast i et gammelt ikke optimalt framework. QT er fremtiden.
Læs evt
http://www.wikivs.com/wiki/GTK_vs_Qt
og
http://techfreaks4u.com/blog/?p=1021
Jeg ser det som et stort problem at Gnome er Navite C (=ikke objektorienteret) - det er QT (Native C++).
PS:
Ja, jeg har set Celettu’s Weblog - og den er intet værd. Han kigger jo ikke på det med en udviklers øje....
Re: kde vs gnome vs ...
Det er mest en personlig præference, jeg kan godt lide det look og feel kde har opnået nu og finder det lettest at foretage justeringer af brugerfladen. Eneste minus er at firefox ikke er integreret med fil-manageren.
Nogen har andre præferencer og det er fint med mig - vi vælger jo selv :-)
Jeg har kigget lidt efter en mere letvægts desktop til Arch, men har ærligt talt været for doven til at gøre alvor af det, da jeg ikke har et reelt behov p.t.
Re: kde vs gnome vs ...
På bærbaren bruger jeg dog XFCE4.