Hvad betyder mounte ?
Jeg ser det igen og igen, men har aldrig rigtig forstået det. Hvad er funktionen? Hvordan gør man det ? og hvorfor er det nødvendigt ?
Har aldrig selv haft brug for det selv endnu. ?
Når jeg indsætter et memorystick fungerer det, uden at jeg behøver at mounte det f.eks ?
Har aldrig selv haft brug for det selv endnu. ?
Når jeg indsætter et memorystick fungerer det, uden at jeg behøver at mounte det f.eks ?
Kommentarer11
Re: Hvad betyder mounte ?
Re: Hvad betyder mounte ?
Med lidt hjælp fra google translate, tror jeg at jeg har fået lidt forstelse for det.
Det sker åbenbart automatisk ved en installation. Går ud fra at de 3 linuxpartioner er mountede
Tak for dit link
Re: Hvad betyder mounte ?
Og jo, du har haft brug for det, men heldigvis gør systemet det automatisk i de fleste tilfælde. Dit memorystick virker ikke uden at det er mountet, men du skal ikke gøre det selv, det gør systemet som sagt selv.
Ikke-automatisk mounting kan være praktisk i forbindelse med eks. virtuelle enheder som f.eks. iso-filer (cd-filer).
Re: Hvad betyder mounte ?
Så jeg er ikke helt med på de sidste 2 linier du skriver
Re: Hvad betyder mounte ?
Re: Hvad betyder mounte ?
Udover at automatisk mounting af iso filer ville være særdeles upraktisk (som tpct beskriver), så er manuel mounting også smart. Det er som du skriver, xy, ikke nødvendigt hvis man vil brænde dem, men hvis man gerne vil tilgå filerne på et iso-image uden at brænde dem først, så kan man mounte dem - ligesom eks. Daemon Tools på Windows.
Hvorfor der ikke er noget semi-automatisk værktøj til dette endnu, det ved jeg ikke. Højre-klik og vælg 'monter midleridigt' burde være relativt simpelt, skulle jeg mene.
Re: Re: Hvad betyder mounte ?
.
#4
Der snakkes ikke om at
Der snakkes ikke om at brænde dem, men om at mounte dem. i den forstand at hvis du mounter en iso-fil, så bliver den koblet til dit filsystem som om den var en cd du havde lagt i drevet.
hver gang der kommer en ny ting ind i systemet, der skal bruges som en del af filsystemet, så skal den mountes før der sker noget. De fleste systemer mounter dine usb-sticks, cd-rommer, harddiske etc. for dig.
#9
Det jeg mener med at
Det jeg mener med at brænde dem er blot at jeg f.eks har brændt isofiler eller andet over på en cd og ikke har haft behov for at mounte min cd eller dvd. Det sker, kan jeg forstå, automatisk.
En sidste ting er: Det har heller ikke voldt problemer at bruge en cd, et memorystick eller dvd, der åbenbart er mounted, på en pc med Windows installeret. Så jeg går ud fra at den mountning ikke er varig.
Ellers ville et win-program vel ikke kunne bruge en mounted cd ( når det er forskellige filsystemer) Er det ikke korrekt ?
#10
Mount'ingen foregår
Mount'ingen foregår hovedsageligt på kernesiden, og ikke på filsystemet (selvom mange filsystemer holder styr på antallet af mounts og om disse er unmountet rigtigt). Unmount er det modsatte af mount, og det sker typisk også automatisk når du trykker eject på dvd-drevet og når du lukker computeren ned. Det er bl.a. derfor at man ikke bare slukker for computeren og vælger 'fjern sikkert' på usb-sticks og diverse memory-kort.
Windows 'mounter' også drev, det er bare sjældent at man støder på begrebet. Men også her skal man fjerne USB-dimser sikkert før man hiver dem ud.
#7 Det har du da ganske ret i, så kan jeg lære at undersøge den slags først :) - godt nok har jeg ødelagt funktionen ved at lade dobbeltklikket blive overtaget af en dvd-ripper, men højre-klik + archive mounter gør tricket! Eneste klagepunkt er så at den mangler en sigende (localized) label, men det er småting.