Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
Hej. Da jeg egentlig gerne vil i gang med at programmere, vil jeg gerne høre, hvad der er godt til en nybegynder? Jeg har rodet med Python, men det har dog kun været for at tilpasse det til egne behov (så har ikke selv skrevet noget fra bunden.)
Kommentarer35
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
C - er defacto standarden, den er til gengæld lidt langhåret, men så kan du kaste dig ind i alverdens kode bagefter, og modificere alt du ønsker.
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
Det ville være en rigtig god ide at lærer noget omkring klasser, eller generelt noget omkring object orienteret programmering.
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
Lige meget vilket sprog køb en bog
Hvis du virkeligt vil lære sproget er det nemmeste med noget gennem forarbejdet som en bog.
Learning python er et godt valg.
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
kig evt på http://javabog.dk/ som er et FREE/gratis bog om java
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
.
Python bog
http://www.swaroopch.com/notes/Python
#5
Har du spist søm? Java
Har du spist søm? Java er et udmærket begyndersprog, men Python er noget simplere at gå til. Man behøves ikke spekulere over typedefinitioner etc. etc.
At anbefale Java til en nybegynder er helt fint, men det er da på ingen måde bedre end Python ;)
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
Dog kunne man også bare begynde med c++, der er ingen der siger man behøver at gøre nogle af de mere komplekse ting.
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
Dokumentation
- Java er utroligt udbredt og populært, der er bogstaveligt talt oceaner af materiale om emnet rangerende fra O'Reilly bøger til glimrende tutorials fra diverse folk og firmaer så som IBM
Popularitet
Java er som sagt et meget populært sprog hvilket betyder at der er masser af eksempelkode at låne fra - det finder jeg betryggende.
Udviklingsmiljøer
Som Java udvikler nyder man førsteprioritet i den aldeles fantastiske IDE Eclipse. Hvis man vil er der flere andre glimrende IDE's så som Netbeans.
Du kan også prøve et nybegynderprogram så som BlueJ der lader dig se de enkelte instanser af objekter og lader dig inspicere dem for at se hvad deres variabler indeholder.
Tyngde
Mens Python er glimrende til en lang række ting har Java ganske enkelt større spændevidde. Fra simple applets til Webprogrammering med JSF og videre til enterprise applikationer samt desktop programmer så som Eclipse, java findes alle steder og er særdeles udbredt i industrien.
Syntaks
Java er medlem af C-familien i den forstand, at det deler en stor del af dets syntaks med C, C++ og C# mv.
Dette betyder, at man med en fornuftig viden om Java har let ved at springe videre til et af disse sprog hvis man vil mens Pythons syntax, på godt og ondt, er unikt for sproget og derfor vil et hop til et af disse sprog (eller Java!) syntes at værre en større omvæltning.
Brugt som akademisk introduktionssprog
Der har du det :) Java har i en lang årrække været indgangen til programmering ved diverse akademiske It-uddannelser grundet en række af de ovenstående grunde og dette må endvidere betragtes som et argument for at Java rent faktisk er et ganske glimrende valg som begyndersprog.
#13
De fleste af de pointer
De fleste af de pointer du kommer med gælder også python.
Dokumetation er alle steder at finde og populariteten er meget stor! Eclipse og Netbeans understøtter python (måske med plugins, det kan jeg ikke huske). Python bruges også i alt fra applets, webapplikationer til desktop programmer.
Mht syntaks vil jeg give dig ret mht at det kan være en fordel at c og java er tæt, men på den anden side synes jeg python's syntaks er meget simplere og lettere at lære.
Mht dit sidste punkt tror jeg også python henter ind på java.
Dermed ikke sagt at jave ikke kan være det rigtige valg, den foregående post var bare meget ensidig, så jeg prøver at komme med nogle modargumenter.
I bund og grund kommer det nok an på hvilket program du prøver at skrive og tildels et spørgsmål om vane. Lidt ala vim vs emacs eller gnome vs kde.
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
Men jeg synes egentlig ikke, at jeg er kommet tættere på et svar - bortset fra, at kampen nu står mellem Java og Python.
Jeg har dog tænkt på, om Java programmer ikke er meget sløve? (Her tænker jeg specielt på Mercury klienten, som, så vidt jeg ved, er skrevet i Java, og føles meget sløv.)
Python
#16 og andre:
Nu tillader
Nu tillader jeg mig lige at kaste et beslægtet indlæg ind i tråden:
Jeg er ret ny i Linux, men har programmeret professionelt i forskellige sprog i mange år. For tiden mest PHP, men har dog også snuset til Python.
Egentligt ville jeg gerne i gang med lidt bash-programmering, men er det måske bedre at jeg bruger kræfterne på Python som jeg kender til i forvejen?
Jeg tænker på at for simple scripts som bare indholder nogle få kommandoer, er det så ikke smartest med bash?
marlar,
Det kommer nok an
Det kommer nok an på så meget - jeg mener at BASH er en anelse hurtigere til sådan nogen små ting - men du kan sagtens bruge Python hvis du har lyst :)
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
På den ene side vil de fleste system scripts være skrevet i bash så et kursorisk kendskab til bash er bedst såfremt du agter at rette i en del af dem.
På den anden side har man fra forskellige siger presset på for at benytte Python i højere grad til at erstatte bash til scripting hvilket bestemt også er muligt. Der er en række interessante artikler om emnet på nettet så som:
http://magazine.redhat.com/2008/02/07/python-for-bash-scripters-a-well-…
Hvis jeg var dig ville jeg bestemt overveje blot at skimte bash og så skrive mine scripts i Python *såfremt* du agter at bruge python til andre ting også!
#17 + 18:
Tak for svarene.
Tak for svarene. Det lyder fornuftigt at sætte mig ind i BASH på et elementært plan og så ellers bruge Python til de lidt mere avancerede ting.
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
Jeg så også på Creative Commons' hjemmeside, at der havde været et remix af Think Python: Python for Informatics: Exploring Information.
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
Gør dig selv en tjeneste og køb en bog om emnet frem for at finde tutorials på nettet. Det er bare ikke det samme.
Kan specielt anbefale Java med BlueJ - http://www.bluej.org/objects-first/title.html. En mere begyndervenlig start kan man ikke få.
.
#24
Ja, og du kan ødelægge
Ja, og du kan ødelægge dine øjne ved at glo på den eller opleve at du løber tør for batteri mens du prøver at læse i bussen/toget eller andre steder uden for hjemmet.
Og man oplever at det er sværere at annotere sin bog - det plejer at være en ofte benyttet studieteknik.
Der er bestemt ikke kun ulemper ved at have bogen i fysisk form. Når det er sagt vil jeg foretrække at have min bog i begge versioner, det tilbyder fx O'Reilly (ja, i IKKE-DRM udgaver!).
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
Trykte bøger er også ofte - men ikke altid - bedre gennemarbejdede end diverse tutorials på nettet som ikke har været igennem en redaktør. Dette gælder naturligvis ikke PDF-udgaver af trykte bøger.
Når jeg allerede er inde i et emne og lige skal slå noget op, så er online opslag dog næsten altid hurtigere og nemmere.
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
her er et link til en god opstart http://gcarst.googlepages.com/komgodtigang
#15
Java er korretkt
Java er korretkt langsommere end for eksempel programmer kodet i C, men efter min fornemmelse er forskellen ikke så stor som rygtet gør det til. Hvis du sammenligner med et enkelt program, kan det jo bare være et dårligt kodet program. Der er skam også mange programmer skrevet i C og C++ som kan virker sløve.
Med henblik på fart, så er Python væsentligt langsommere end Java. Dette skyldes at Python er er dynamisk scripting sprog, det bliver altså eksekveret som kode af en fortolker. Java og C bliver compilet (oversat) til maskin kode, og eksekveres derfor hurtigere. Forskellen på Java og C/C++ er at C/C++ bliver compilet direkte til operativsystem og platform, mens java bliver oversat til noglet maskin kode der kan afvikles i javaes virtuelle maskine. Meget Java kode kan derfor køres på alle platforme som har en Virtuel Java maskine, uden at der skal laves ændringer. Dette er så også det der gør at Java en en smule langsommere en C/C++.
Med hensyn til min anbefaling, så vil jeg give følgende.
Hvis du vil have en generelt god programmeringsforståelse, som skal give dig et godt udgangspunkt for at lærer andre ting, så vælg Java.
Hvis du bare vil hurtigt i gang, så vælg Python. Det er lidt nemmere end Java, og hvis du har lidt kendskab til det i forvejen er det selvfølgelig en kæmpe fordel.
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
#29
Java har den fordel som
Java har den fordel som læringssprog at det er statisk typet, og at man derfor er forberedt på C, C# og andre sprog når man er færdig. Python er nemmere at lære når man er "alene", som trådstarter er, fordi det er dynamisk typet, men det er ikke et issue når man har en hel klasse og en underviser at søge hjælp hos.
#29
Med de moderne IDEs kan
Med de moderne IDEs kan man da argumentere for at indentering er en smags sag. Hvis jeg modtager noget kode med mærkelig, eller slet ingen indentering, kan jeg med et enkelt tryk, for koden formateret fuldstændigt som jeg vil have den.
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
Java er fint hvis du ikke skal tænkte på hvor meget hukommelse du bruger eller hvor meget processor kraft du skal bruge....
#31 Det er jo meget fint at din IDE kan det..... men stadig det fortællere noget omkring programmøren, at personen har tænkt over det, eller ikke har.... Jeg mener også at dem som lærer at programmere på universitet skal kunne lidt mere.... og det er min holdning at det gør de ikke ved at bruge java.
#32
Mener du at man i python
Mener du at man i python lærer lidt mere end i Java?
Giver dig ret i at det er fint at bruge indentering, men det er da så lille og simpel en ting, så det burde ikke være noget man vælger en lærings sprog ud fra.
Hvis man på universistetet skal lærer lidt mere, vil jeg da netop argumentere for at gå den modsatte vej, og i stedet for at vælge et dynamsisk sprog som python, i stedet vælger C++ eller C, da det kræver en langt bedre forståelse for hvad der enlig foregår bag koden.
Jeg er dog af den overbevisning, at der vil være behov for langt flere Java programmører end C/C++ programmører i fremtiden, så dette skal man også tage højde for når man udformer uddannelserne.
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?
Re: Hvilket programmeringssprog til nybegynder?