Donér til open source-projekt?
Nu har jeg lige meldt mig til "Adopt a Hacker"-programmet fra GNOME, hvor jeg betaler $20 hver måned til GNOME-projektet. Og i den anledning vil jeg spørge om I andre også har doneret eller donere stadig :) Bare sådan for at vide hvor udbredt det er her på forummet.
I må meget gerne fortælle hvilke projekter i har doneret til :D
I må meget gerne fortælle hvilke projekter i har doneret til :D
Kommentarer32
Re: Donér til open source-projekt?
Re: Donér til open source-projekt?
Det kunne dog være lidt mere spændende såfremt man lavede et cash bounty system, hvor man som bruger kunne comitte nogle penge til en given feature og de forskellige hackere kunne få pengene, såfremt en given feature/forslag blev implementeret.
Re: Donér til open source-projekt?
købe bøger ,,,, nogle af dem skal jeg da til at læse... Bestille bøger på Biblo osv. Er en anden måde at støtte på.
Re: Donér til open source-projekt?
Re: Donér til open source-projekt?
#5:
Det er et spørgsmål om
Det er et spørgsmål om ordvalg. Nu bruger man så ordet donation, det betyder ikke det samme som i Folkekirkens Nødhjælp. Sådan er det jo tit at ord har forskellig betydning i forskellige sammenhæng.
Det handler ikke så meget om løn for arbejdet som om moralsk opbakning. Jeg har selv et opensource projekt som jeg har modtaget en del donationer for, vel omkring 1500 kr, men det er så også en timeløn på 5 kroner eller deromkring :-)
For mig giver det simpelthen overskud til at fortsætte arbejdet at nogen finder det så vigtigt at frivilligt betaler for det.
Re: Donér til open source-projekt?
Overvejer at begynde at donere til div open source spil i enden form for penge eller tid
#5
Pengene går vist nok som
Pengene går vist nok som sådan ikke til hackeren selv - men til projektet, så de kan lave hackfests og reallife møder med hinanden, som er vigtige for at skabe god kvalitetssoftware. :)
#8
ikke desto mindre synes
ikke desto mindre synes jeg der er andre, mindre luksuriøst betonede projekter, der har mere brug for mine donationer.
hvis jeg kan vælge mellem at sende en håndfuld GNOME-udviklere til hackfest eller en håndfuld afrikanerbørn i skole, så skal jeg ikke kigge særligt mange gange på mit dankort før jeg har taget en beslutning :)
#9
Nej, men der tror jeg nok
Nej, men der tror jeg nok jeg ville adskille de to ting - synes slet ikke de kan sammenlignes.
Re: Donér til open source-projekt?
#0Får du så noget
Får du så noget feedback, eller en form for kontrol af at den pågældende hacker faktisk laver noget (udover at du selvf. bare kan checke hans commits manuelt? .. og kan du selv vælge hvilken hacker/indenfor hvilke områder du vil "adoptere"?
Der kan da godt være muligheder i sådan et system.
#10
De kan da sagtens
De kan da sagtens sammenlignes. Det er penge der kommer op af min lomme og bliver lagt hos en anden, uden at vedkommende langer en modydelse direkte den anden vej - det er en donation. En foræring af penge.
Jeg vil hellere forære mine penge til folk der ikke har nogen, end til folk der har rigeligt med mulighed for at passe et arbejde og tjene sine egne penge.
Re: Donér til open source-projekt?
Jeg har doneret til en del projekter, FSF, FSFE og senest Creative Commons. I disse tider ville det måske være på sin plads at støtte projekter, så de ikke var afhængige af Sourceforge...
Der var også det nylige anliggende, hvor fuldtidsudvikleren af Ardour ikke længere havde råd til at være det - hvor han bad om donationer til fortsat at kunne lægge al sin tid i det. Det er jo et imponerende projekt, som anvendes professionelt af en del, men det er nok ikke virksomhederne, der donerer, medmindre det er del af markedsføringen.
Desuden: Der er jo to vinkler på at hjælpe projekterne: Indsats og infrastruktur. Jeg er jo lige flyttet til New York, og jeg kan mærke, at det har gjort folk mere interesserede i mig, at jeg har oversat Abiword til dansk. Så en pengegave til projekterne kan hjælpe dem på vej, men en indsats kan også hjælpe én selv.
#13
Alle transaktioner er
Alle transaktioner er baseret på tillid på et eller andet plan. Hvis du køber en vare, kan leverandøren enten ikke være sikker på at få sine penge, eller du kan ikke være sikker på at få dine vare. En af tingene skal ske først. Vi har så der kan straffe vedkommende der ikke overholder protokollen for salg af varer, men det garanterer stadig ikke at du får din vare og dine penge, bare at sælgeren måske bliver straffet.
Løsningen på dilemmaet er at lave transaktionen i bidder. Så kan du efter hver bid verificere at du har fået det du havde forventet. Økonomier i open source verdenen kan fungere på denne måde, da der ikke er et produkt der kan sælges ved licens, men der kan kun betales for nyudvikling af produkter.
Så hvis du ikke har noget imod at betale for proprietære produkter, burde du heller ikke have noget imod at betale for udvikling open source produkter.
Det er begge udvikling v.h.a kapitalisme, hvor udbud og efterspørgsel styrer resultatet.
I den properitære model er udbuddet konkurrerende produkter, og i open source modellen er udbuddet hjerner til udvikle produkter.
I begge modeller bliver arbejdet lavet af folk som er højt uddannet og forventer en høj løn for at lave arbejdet.
Så hvis din prioritering er at du hellere vil give penge til properitære softwareprodukter, end til tiggeren foran Netto, og hellere vil give penge til tiggeren end til udvikling af open source produkter forstår jeg ikke...
Hvis det du kløjs i er at det er betaling helt uden forventning om et resultat, eller gennemsigtighed af hvad pengene bliver brugt til, er vi enige. Selvom det er donationer, skal man stadig kunne måle resultatet.
Alternativet til donationer er kontrakter. Men kontrakter har et stort overhead, og man skal alligevel måle på resultatet alligevel. Så donationer fordelt i bidder er bare den fattiges mands erstatningskontrakter.
Re: Donér til open source-projekt?
udover det kunne jeg godt finde på at donere til mint - men først, når KDE distributionen får en højere prioritering.
blender
#15
Misforstå mig nu ikke,
Misforstå mig nu ikke, jeg er mere end villig til at betale for open source software - det jeg ikke er villig til er at forære folk penge, asynkront og kun indirekte relateret med deres arbejde, hvis jeg vurderer at de er i stand til og har en livssituation der tillader dem at tjene dem selv. Jeg vil fx gerne betale for en Mandriva powerpack snarere end at downloade Mandriva One. Men jeg gider ikke downloade Mandriva One og så derefter lave en donation til Mandriva-projektet. At donere penge er forbeholdt dem der vitterligt ikke kan få penge ad andre veje, fx hjemløse eller sultne afrikanere. At betale for en ydelse, fx hvis det firma jeg arbejder for sponsorerer et projekt der arbejder på en open source typo3-extension vi mangler, eller hvis jeg vil betale for ulejligheden at linuxpusher brænder en skive med Arch Linux til dig, er jeg som sagt helt glad for.
Ikke desto mindre synes jeg
Way to go, marx!
GNOME er ikke et luksuriøst betonet projekt, det er bare mere attraktivt at bidrage til for virksomheder end visse andre DEs der frivilligt lader deres frihed blive tøranalfistet af en patentliderlig telefonproducent.
Der er plads til alle typer i GNOME, både de professionelle og de røvfattige. Siden hvornår skulle diversitet være et skældsord?
Leder du efter værdige fattige(studerende) der laver et kæmpe stykke arbejde ganske gratis, så kan du sende tilkendegivelser/donationer til Javier Jardon.
http://www.ohloh.net/accounts/jjardon
http://mail.gnome.org/archives/gnome-bugsquad/2010-January/msg00000.html
http://blogs.gnome.org/aklapper/2009/12/21/gnome-3-platform-cleanup/
Han laver mere end mange betalte hackers.
Dine skallede snotdonationer vil alligevel ikke række til en timeløn der er en afrikansk gadefejer værdig.
end visse andre DEs der
Du skylder mig en ny cola!!
#19
Jeg siger ikke at GNOME
Jeg siger ikke at GNOME er luksuriøst betonet, jeg siger at det pengene går til - der blev nævnt hackfests som eksempel - er luksuriøst betonet i forhold til en afrikansk gadefejers morgenmåltid. Nej, men donation vil næppe brødføde ham særligt længe, men han får mere ud af de penge end en hacker der i forvejen har et fuldtidsjob der kan brødføde ham, tag over hovedet og en fin ny computer at kode på.
#20
Beklager, men
Beklager, men kulancekrav udbetales kun Limfjordsporter og Fregatten Jylland.
Re: Donér til open source-projekt?
#23
Du bliver nødt til at
Du bliver nødt til at læse hvad jeg skriver. Jeg har skrevet 3 gange nu, at jeg ikke har noget imod at betale for open source. Jeg har udelukkende en aversion imod at _forære_ penge til open source. Jeg skylder ikke open source udviklere penge - hvis jeg skylder dem noget, skylder jeg dem kode - men jeg vil hjertens gerne betale for en vare hvis den koster penge og jeg føler jeg har brug for varen - fx RHEL, Canonical support, Mandriva Powerpack etc.
"Leg" med open source kræver ikke pengedonationer. At folk ikke forærer open source folk penge, har jo på intet tidspunkt forhindret dem i at skrive open source kode. Så at jeg ikke synes jeg vil forære penge til open source, og istedet sender dem til Unicef eller tilsvarende, kommer da på intet tidspunkt til at indstille "leg med open source".
Re: Donér til open source-projekt?
Nu bruger jeg ikke Linux fordi det er gratis, men fordi at det er Open-Source. Som Marx siger vil jeg ikke smide penge efter noget medmindre der også kommer noget den anden vej.
Nu bor jeg i et land hvor vi har en del tiggere. Har jeg småpenge på lommen og er fuld giver jeg da lidt. Men stiller de sig der i mod op med en guitar eller lign vil jeg give dem mere da jeg jo får en vare for pengene.
Hvis en mand er på røven vil jeg hjertens gerne hjælpe ham, men mine midler er begrænsede, mit liv varer ikke ved og i en verden baseret på penge må man indse at man kan sku ikke redde hele verden. (AFRIKA).
Har jeg småpenge på lommen
Hvorfor skal du være beruset når du giver penge til en tigger?? :-P
Re: Donér til open source-projekt?
Det skal dog siges at sidder jeg på en BBQ udendørs og der er levnet af maden får de jo resterne på fadene.
Problemet er at giver jeg en tigger står der 40 5 min efter.
Re: Donér til open source-projekt?
Smil og verden smiler til dig.
For mig er det i orden hvis man ikke vil støtte noget. Syntes det er glædeligt, hvis man gør, Store som små. Det er vel også en måde at sige tak på, Uden at være tvunget til noget.
Endnu mere glædeligt, er det hvis man er fattig, Om det er i Danmark eller i andre lande. Hvis man så vælger at benytte sig af Open Source.
For mit eget vedkommende, Var jeg så heldig at en viste mig et Open Source OS.. Som gjorde det mig muligt, at kunne skrive job ansøgninger og begynde at lege med open source. På et tidspunkt, hvor jeg bare ingen penge havde. Jeg ville kalde det fattig i Danmark og med 4 børn der skulle mættes og have tøj på kroppen. Som det nu er i Danmark.
Nu fik jeg job Hvor værktøjet var indtil flere Open Source Projekter og i min glæde over dette og ved min første løn. Gav jeg lidt penge til de projekter som jeg havde benyttede mig af. Store som små.
Jeg kunne ikke bidrage, som sådan, med så meget til de projekter ud over, lidt penge, Ikke meget, Men lidt har også ret.. Jeg tænkte blandt andet, så har de da lidt, til deres Strøm regning, Host til deres projekt eller måske til en tur i by, til at holde humøret oppe.
Nu spurgte #0 så bl.a. om "
I må meget gerne fortælle hvilke projekter i har doneret til :D" og som glad Linuxin.dk bruger kom jeg så med mit svar.
Jeg har igennem der sidste 10 - 12 år løbende støtte div. projekter, med det til fælles at de er Open Source på forskellige vis.
#28
Nu er det første gang
Nu er det første gang jeg støtter et projekt økonomisk - men jeg synes det er en fin måde at hjælpe på, hvis man har lidt penge til overs :)
Derudover har jeg oversat Fedora og Moblin. Jeg hjælper også lidt til med Echo-ikon-projektet osv osv :D
Vi må hjælpe hinanden som vi bedst kan, synes jeg :)
Re: Donér til open source-projekt?
Re: Donér til open source-projekt?
Jeg har doneret til ardour flere gange.
www.ardour.org
Ikke desto mindre synes jeg
Ikke desto mindre synes jeg der er andre, mindre luksuriøst betonede projekter, der har mere brug for mine donationer
Helt enig.
Der er også en verden udenfor Linux, der ikke skal glemmes