Apple Server på Dansk grund - og hvad så?
Helt ærligt - hvad kan vi danskere bruge det til? Hvad kommer det til at gavne os?
- De kommer ikke til at hyrer danskere alligevel til at arbejde der - det bliver helt sikkert udenlandsk arbejdskræft.
- Apple kommer da ikke til at betale skatter til den danske regering, det bliver da bare en ny Coca Cola og Mærsk!
- Men DE kommer til at nyde godt af at vi i Danmark ikke har naturkatastrofer og dejligt miljø.
Hvad mener I?
- De kommer ikke til at hyrer danskere alligevel til at arbejde der - det bliver helt sikkert udenlandsk arbejdskræft.
- Apple kommer da ikke til at betale skatter til den danske regering, det bliver da bare en ny Coca Cola og Mærsk!
- Men DE kommer til at nyde godt af at vi i Danmark ikke har naturkatastrofer og dejligt miljø.
Hvad mener I?
Kommentarer7
Det er jo et stort byggeri,
Når datacentret er klar i 2017, så skal der jo bruges nogle operatører/pedeller/driftsansvarlige/gartnere/whatever, som nødvendigvis må være lokale folk. Om de er danskere af herkomst eller ej er vel økonomisk ligegyldigt sålænge det betyder at der er færre folk i arbejdsløshedskøen ift. før. De vil jo blive ansat på danske vilkår, og jeg tænker også at lønudgifterne må være en meget lille post sammenlignet med hardware og byggeri, så jeg kan ikke se hvilket incitament Apple skulle have til at løndumpe helt vildt på den gruppe vedligeholdelsesfolk, som skal have deres daglige gang der.
Datacentret er så stor en investering, at der sandsynligvis vil gå mange år, før det giver et netto-overskud - så selvfølgelig kommer de ikke til at betale virksomhedsskat lige foreløbigt. Men det er jo så også helt rimeligt.
Jeg synes det er en ganske positiv historie, men dog ikke så stort et scoop, som Viborgs borgmester vil gøre det til (han snakkede om op mod 10.000 nye jobs pga. afledte effekter - det kan jeg virkelig ikke se hvordan).
#0 at der er en der ikke
Ikke mange penge på bundlinien
- De kommer ikke til at hyrer danskere alligevel til at arbejde der - det bliver helt sikkert udenlandsk arbejdskræft.
#1: Jeg synes det er en ganske positiv historie, men dog ikke så stort et scoop, som Viborgs borgmester vil gøre det til (han snakkede om op mod 10.000 nye jobs pga. afledte effekter - det kan jeg virkelig ikke se hvordan).
Formenteligt fjernstyred fra Cork eller Cuppottino, deres dansktalende callcenter ligger svjv i sverige pt men lå tidligere i Cork, måske den dansktalende support ryger tilbage til DK som en del af den strategi, hvilket nok er flere ansatte og skattekroner end selve datacentret.
Moderne datecentre er mere eller mindre tomme med et eller andet sted mellem 10-30 ansatte på alm håndværker løn.
Hovedparten ad de $70omio de invester går nok til indkøb af udstyr ikke nødvendigvis fra kina servere produceres stadigvæk i europa(typisk i den gamle østblok) og intels CPU producktion ligger i Irland, Isreal og Texas. Men selvfølgeligt ikke fra DK.
Alt hvad der realt er her et en mellemstor bygning der skal bygges, og det er altså ikke noget der kan mærkes i nogle statistikker, så forhåbentligt er der ingen der rullder skatte rabatter og statstøtte ud.
Apple er hyper gode til den slags hype, i sidste ende taler vi et par hundrede bygge arbejdere i et par år og måske 100 faste stillinger(hvis support for DK ryggest tilbage til DK) ikke tusindvis.
Måske kommer der nogle
#3 Enig i det hele
#3:
#3: Hovedparten ad de $70omio de invester går nok til indkøb af udstyr ikke nødvendigvis fra kina servere produceres stadigvæk i europa(typisk i den gamle østblok) og intels CPU producktion ligger i Irland, Isreal og Texas. Men selvfølgeligt ikke fra DK.
Datacentre er dog meget andet end indkøb af CPU'er :) I mit job udvikler jeg hardware (IC'er) til interconnect-løsninger (primært Infiniband) med HPC og datacentre som kunde-målgruppe. Det kan meget vel ende i et datacenter som dette. Men det kunne det naturligvis uanset, hvor datacentret ville blive placeret.
cots
Er infiniband ikke stadigvæk absurd dyrt. De datacentre jeg har kendskab til foretrækker en bunke 10GbE kabler af omkostnings/overhead grunde. og har ofte en masse FC infrastructur fra dengang ethernet var for langsomt til storage.
Pointen med at nævne intel var mere at påpege at ikke al production er gået til asien ved godt meget af it omkostningerne er til netværk og ikke mindst strøm infracstruktur for ikke at nævne diske.
Er infiniband ikke
Jeg må indrømme at jeg ved meget lidt om prissætningen - er ikke sælger:) Men ellers tror jeg du har ret omkring Infiniband (vi laver dog også Ethernet-løsninger, men er bare ikke helt så dominerende på det marked) - det har primært sin berettigelse i HPC ("supercomputere"), hvor interconnects er en oplagt flaskehals, og hvor IB kan aflaste CPU'en sammenlignet med Ethernet. I et datacenter, som Apples, hvor fokus er at løse en bunke uafhængelige, samtidige forespørgsler er Ethernet nok den oplagte cost-effektive løsning.