Navn på openSUSE ?
Ren nysgerrighed
Er der en forklaring på, at den nye openSUSE kommer til at få tilnavnet 42,1 og ikke 14,1 f.eks ?
Er der en forklaring på, at den nye openSUSE kommer til at få tilnavnet 42,1 og ikke 14,1 f.eks ?
Kommentarer7
Det er ikke kun
Det skyldes at der er sket markante ændringer af udviklings- og udgivelsesmodellen, så der er tale om et helt nyt koncept. Som tidligere har været omtalt f.eks. i disse tråde:
http://www.linuxin.dk/node/21771
http://www.linuxin.dk/node/21856
En del af pointen er også at differentiere klarere mellem den stabile distribution (openSUSE Leap) og den rullende distribution (openSUSE Tumbleweed) og projektet som helhed (openSUSE).
Er det ikke sket så mange
Så derfor ser jeg egentlig ikke en forklaring på at ændre en rød tråd i versionsnummeret, man har fulgt i over 10 år ?
Holdningen er at openSUSE
Man regner også med at openSUSE Leap vil appellere til en lidt anden type brugere og bidragsydere, som fokuserer på stabilitet og produktivitet, og ikke så meget på at have det nyeste software hele tiden (de typer kan bruge openSUSE Tumbleweed i stedet).
Derfor vil man gerne signalere med det nye navn og versionsnummer at man synes der er tale om noget nyt og anderledes.
Om Leap så kommer til at leve op til alle ambitionerne og om brugerne vil mærke en forskel, kan kun tiden vise. Med 42.1 vil forskellen nok ikke være så mærkbar, fordi det er den første udgivelse og det kun er få måneder siden man startede hele Leap-projektet, og en del processer osv. er endnu ikke helt finpudset. (og opgraderingen til Plasma 5 vil desværre nok bortlede opmærksomheden fra de mere principielle, langsigtede forandringer.)
Men over tid burde man mærke at openSUSE Leap er noget nyt og anderledes, og f.eks. differentierer sig meget mere fra Fedora og Ubuntu end den "gamle" openSUSE gjorde. openSUSE Leap skulle gerne blive en form for gylden middelvej mellem CentOS og Debian Stable på den ene side - og relativt bleeding edge distros som Ubuntu og Fedora (eller den gamle openSUSE) på den anden side - med det bedste fra begge verdener, dvs. høj stabilitet og lang levetid, men samtidig nogenlunde up-to-date applikationer og skrivebordsmiljøer og hardware-understøttelse.
#3 tak for forklaringen. Det
#3
Også en tak for
Også en tak for forklaringen fra mig
Kan bedre se logik i at ændre versionsnummer nu og forstår bedre hvad der vil skal ske.
Håber der ikke opstår de store problemer med opgraderingen til Plasma 5. Men det er jo desværre set før. at plasma kan drille.
Den ny openSUSE.
#5: Håber der ikke opstår de store problemer med opgraderingen til Plasma 5. Men det er jo desværre set før. at plasma kan drille.
Ja alle de navne:) - Men altså der er KDE 3, KDE 4, og den næste udgave hedder så Plasma 5. Dvs der er ikke noget Plasma før Plasma 5!
openSUSEs tidligere problemer med stabilitet (fx Tumbleweeds tendens til styrtdyk) har heller ikke primært haft noget med KDE/Plasma at gøre, men snarere utilstrækkelig kvalitetskontrol.
Det er jo bla derfor de nok engang reber seglene og vil køre med en mindre arbejdskrævende udgivelsesmodel.
Plasma 5 er efter min mening et stort fremskridt i forhold til KDE 4. Men der er stadig en del programmer/funktioner som ikke er portet.
Helt generelt synes jeg KDE/Plasma stadig stritter i for mange retninger. Der mangler fokus, prioritering og disciplin.
- De vil jo også gerne over på smartphones:)
Plasma hed også Plasma i
Og så vil man gerne have folk til at forstå at skrivebordsmiljøet/workpace, applikationerne og de underliggende biblioteker/frameworks er forskellige "produkter", og at man kan shoppe i det, man behøver ikke nødvendigvis tage hele pakken.
Det er nu ikke noget problem at oprette nyheder - udover at der ofte går adskillige dage inden moderatorerne offentliggør dem. Derfor vil jeg nok senere i dag oprette en Leap 42.1-nyhed som et almindeligt forumindlæg.