• Opret dig
  • Glemt adgangskode

User account menu

  • Artikler
  • Forside
  • Forum
  • Nyheder
  • Log ind
Hjem
LinuxIN.dk

Snak med

Opret dig!

Af Slettet220102 | 14.02.2016 16:17

Nostalgi - hvilken Linux startede du med og hvornår?

Løst og fast
Kan i huske første gang i startede med Linux? Personligt startede det for mig i februar 2011 med Ubuntu 10.04 Lucid Lynx. I starten var det mest sådan lidt: Nå ja, det er da noget underligt noget, og det er helt anderledes, end Windows. Der var meget jeg ikke vidste og som var nyt. I starten fangede det mig ikke, og jeg røg tilbage på Windows.

Men så fangede en vis grønbladet distro ved navn Linux Mint mig med sin udgave Linux Mint 11 Katya, i løbet af sommeren 2011. Det var lige i den periode, hvor Unity på Ubuntu var startet, og mange tidligere Ubuntu-brugere skiftede til Linux Mint.
Jeg husker Katya, som utroligt hurtig og snappy. Personligt har jeg aldrig oplevet en hurtigere desktop. 230 mb ram i idle trak den. Fantastisk.


I marts havde jeg allerede flirtet med PC-BSD, men det fangede mig ikke rigtig. Det gjorde denne Katya bare. Jeg var forelsket i Katya. Nysgerrig af sind har jeg prøvet samtlige distro'er, der er værd at tale om, lært en helvedes masse ting om alting, ved at klokke i det et utal af gange med drivere, kerner, permissions, moduler, shells, tty, gendannelse, kloning af partitioner/diske, virtualisering osv. osv. Utroligt meget er prøvet, og den dag i dag elsker jeg, at pille rode og rage, elsker Linux - også selvom jeg elsker bare, at få mit arbejde gjort i OSX og på iOS. Arbejdet kan også for det meste sagtens gøres i Linux, jeg kan bare ikke lade være med, at rode, så meget arbejde bliver det ikke til. Derfor Apples låste barnepiger. :-)

Men af og til kan jeg godt kigge lidt tilbage og tænke på hvordan det hele startede. Og det er altid sjovt, at tænke på hvordan distroverdenen så ud for 5 år siden i forhold til i dag.

Hvilken oplevelse har i med jeres første Linux forelskelse? Hvornår var det, og hvilken distro? Fortæl jeres historie. :-)
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

Kommentarer39

# 1

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af osjensen den 14. februar 2016 kl. 17:14

Permalink

Da linux var klar til

Da linux var klar til Disktoppen.
1999 Redhat 6.0
Før internet blev hvermands eje.
Kde, Gnome og alle pakker, kunne let være på en cd.
Alle pclinuuxos pakkerne fylder nu over 25 gb.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 2

User picture for FrugalMan

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af FrugalMan den 14. februar 2016 kl. 17:37

Permalink

I frebuar 1999 RedHat 5.2

I frebuar 1999 RedHat 5.2 , og har brugt LInux siden. Så jeg har rundet 17 år med Linux . Det var for nørder dengang. nu er det nemmere at bruge Linux istedet for Windows.

Det er mærkeligt med mig, men ting der er svære at lære, har altid tiltrukket mig. Og så er der den fordel ved Linux, at du aldrig bliver udlært, der er altid noget nyt at lære hvis du vil.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 3

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af carlo den 14. februar 2016 kl. 18:14

Permalink

Debian - then, now, forever

Debian - then, now, forever
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 4

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af svend erik den 14. februar 2016 kl. 18:15

Permalink

Omkring denne tid for 10 år siden

Og det var OpenSuse, version kan jeg ikke huske. Og CB400F' s vejledning var det skub der skulle gøre forskellen

Holder stadig fast i OpenSuSe, men fortsætter gerne til versionen ophører med understøttelse.


Forsøgte mig i midt halvfemserne men for meget engelsk og terminal
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 5

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af Slettet220102 den 14. februar 2016 kl. 19:12

Permalink

I frebuar 1999 RedHat 5.2

I frebuar 1999 RedHat 5.2

Jeg kan huske, at jeg har set et af de allerførste OpenOffice på Red Hat 9 fra 2002. Det var lidt sjovt, at prøve Red Hat 9 i virtuel maskine. Selvom det var gammelt, så var interfacet flot - og man skulle bruge hele tre installations-cd'er med et ISO på hver.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 6

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af jmose den 14. februar 2016 kl. 20:45

Permalink

Jeg tror det har været

Jeg tror det har været omkring 2002-2003 jeg første gang stiftede bekendtskab med Linux.

Jeg havde en gammel maskine til at stå fra mine forældre, men ingen penge til en Windows CD. Jeg moslede lidt rundt med Ubuntu, OpenSuse og en tredje, som jeg ikke længere husker navnet på.

Et årstid senere, købte jeg en installationscd til en Linuxdistro - som vistnok afgik ved døden et par år senere. Den kan jeg heller ikke huske navnet på. Men det lignede Win XP utroligt meget. EDIT: Xandros var navnet! :)

Jeg har stadig en bærbar med Linux på. Og over årene har det altid skiftet imellem Mint og Xubuntu. Jeg ved ikke hvorfor - men for mig virker de bare.
Den primære herhjemme kører stadig Windows. Mest fordi vi har et program som jeg aldrig har kunnet finde en erstatning for, og som vi bruger til vores datter som har ADHD.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 7

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af blueeyez den 14. februar 2016 kl. 20:49

Permalink

Stiftede bekendtskab med

Stiftede bekendtskab med Linux før 2006, men husker ikke lige hvornår præcist, men husker da at jeg i 2006 kom lidt igang med Ubuntu, men gik dog en del år før jeg forlod Windows, så først omkring 2013/14 forlod jeg Windows miljøet helt og bruger Ubuntu :)
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 8

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af hoppendekanin den 14. februar 2016 kl. 22:02

Permalink

Før 2008 var det sådan

Før 2008 var det sådan lidt on / off med Linux. Det første Linux jeg brugte var Red Hat tilbage i 2002/2003. Det var min EDB-lærer i folkeskolen, der introducerede mig for Red Hat, da han brugte det på skolens servere. Jeg blev så nysgerrig over, hvorfor han altid i sin taste havde en mappe med Red Hats logo på (jeg vidste ikke hvad det var logo for). Den gang kunne jeg ikke se fordelen ved at bruge Linux, da jeg spillede meget på min Windows maskine.

Det år jeg husker tydeligst var 2008, hvor jeg for alvor fik øjnene op for at bruge Linux som server OS. Jeg havde en gammel PC med en del gamle IDE harddiske, som jeg gerne ville bruge som filserver. Mit første rigtige bekendtskab gik ud på at få installeret Debian med Samba. Lige siden har jeg for det meste brugt Debian eller Ubuntu som OS til både virtualisering, spilserver, mailserver, filserver, firewall osv. Igennem alle mine små serverprojekter siden 2008, er mit forhold til Linux blevet mere og mere styrket.

Jeg har altid godt kunne lide at rode med conf-filer og finde de helt rigtige indstillinger, der passer med mine ønsker. Især når jeg får forskellige aha-oplevelser, når jeg ligepludselig finder løsningen på forskellige problemer (fx den første gang, hvor en HDD gik i stykker, og jeg skulle tage den ud ad software RAID´et og tilføje en ny HDD til RAID´et)

Jeg har aldrig været stor fan af Linux som desktop OS, men som server OS elsker jeg Linux. Det skal nok ses i lyset af, at jeg altid har haft mange ældre computere gennem tiden, som aldrig har kunne trække den nyeste (på daværende tidspunkt) Windows server 2xxx med den perfomance, jeg ønskede. Jeg synes også det var træls, at jeg skulle geninstallere Windows serveren hver 30. dag, da jeg som teenager dengang ikke havde råd til en serverlicens.

Igennem tiden har jeg også hygget mig med Gentoo, Arch Linux (senest på min Rasp pi 2) og openSUSE med stor tilfredshed.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 9

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af kaj den 16. februar 2016 kl. 15:09

Permalink

Jeg startede i 2003 med

Jeg startede i 2003 med Mandrake 8.1. Da jeg skulle opgradere til Mandrake 9.2, gik det galt. Alting var forkert med den version af Mandrake. Jeg forsøgte mig så med Fedora core1 og core 3. Men efter at Gnome lavede koks i det med Gnome 2, måtte jeg over til KDE. Det blev PCLinuxOS, som introducerede en live-CD, som oven i købet var nem at installere.
Så kørte jeg i et par år med PCLinuxOS og Simply MEPIS på samme PC og med et par ekstra partitioner til at eksperimentere på.

En af de bedste distributioner jeg fandt, var den brasilianske Conectiva. Det er Conectiva, der har udviklet Synaptic, der efter min mening stadigvæk er den bedste pakkemanager. Desværre blev Conectiva sammenlagt med fallenten Mandrake til Mandriva.

Jeg forsøgte mig med Mandriva, men desværre valgte de URPMI som pakkemanager i stedet for synaptic, og da den nogle gange havde ødelagt mit system, fordi en opdatering gik galt, så skrottede jeg Mandriva.

Sideløbende havde jeg leget lidt med Ubuntu, og den blev snart min foretrukne distribution, indtil de gik bort fra Gnome og indførte Unity som standarddesktop. Jeg kunne simpelthen ikke forlige mig med Unity.

Det blev Linux Mint, der herefter blev den foretrukne distribution. De lavede Mate desktoppen på basis af den gamle Gnome 2, og den passede mig fint. Mint fungerer også fint med Cinnamon og XFCE desktoppene, men jeg foretrækker Mate.

Jeg eksperimenterer ikke så meget mere, men gennem tiderne har jeg nok prøvet mindst 40 - 50 distributioner, altså med installation på harddisken, og med større eller mindre held.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 10

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af frogmaster den 16. februar 2016 kl. 19:07

Permalink

Omkring 1998 med Redhat.

Omkring 1998 med Redhat. Derefter SuSE som den hed på det tidspunkt svjh. Allerede dengang var den, meget forudseende Live CD. Jeg husker jeg installerede SuSE Live CD, startede Matrix Screen Saver, og bildte IT bossen ind at hans Windows 98 havde fået virus. Den åd han råt.

Op gennem årene har jeg været flere igennem, bl.a. Fedora, LMDE, men indtil videre er jeg endt med visse Ubuntu derivater, men ikke selve Ubuntu, og en enkelt Debian derivat, Kali Linux, for hvad angår arbejdsstationer.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 11

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af cb400f den 16. februar 2016 kl. 19:30

Permalink

I 2004 boede jeg på

I 2004 boede jeg på kollegie med et par Linux-brugere. Jeg havde længe drømt om at blive fri for MS Windows og co., selvom jeg ikke kendte til filosofien om fri software, så følte jeg alligevel klart at det ikke var mig der havde kontrollen over min computer, f.eks. kunne man jo undre sig hver gang ZoneAlarm fortalte at systemet tilsyneladende umotiveret ville oprette en udgående forbindelse til en Microsoft-server. Og hvorfor var det lige at 99% af alle pc'er kørte MS Windows? Og hvorfor var det lige at så mange hjemmesider kun virkede i Microsofts browser? Og hvorfor virkede Word-dokumenter egentlig ikke ordentligt i andre kontorprogrammer? Det var da lidt mærkeligt - det var ikke noget jeg var sikker på at jeg ønskede at være en del af. Desuden havde jeg anskaffet mig en fancy AMD64-computer som jeg gerne ville udnytte fuldt ud.

Så mine Linux-brugende med-kollegianere foreslog at jeg skulle prøve Ubuntu 4.10 - den første Ubuntu nogensinde - så det blev installeret i dual boot. Det forekom mig at være næsten brugbart, men den DDR-agtige brugerflade næsten uden features og konfigurerbarhed var lidt af en "turn-off", og så havde jeg lidt småproblemer relateret til at køre 64-bit på daværende tidspunkt.

Så prøvede jeg i stedet Fedora Core 3. Det var umiddelbart en anelse bedre, men jeg kunne ikke hitte ud af at få fuld skærmopløsning. Så som en sand n00b hoppede jeg videre til en anden distro.

Det blev så SUSE Linux 9.2 i februar 2005. Først med GNOME, det var markant bedre end de to andre. Meget mere poleret, med grafiske systemværktøjer og alt muligt. Og da jeg så ovenikøbet prøvede at installere det der KDE (version 3.3.x), så blev jeg straks smaskforelsket og SUSE blev i løbet af dage mit primære system og har været det siden (og i en del år efterhånden også mit eneste system på hjemme-pc).

Siden har jeg snuset lidt til andre distros såsom Debian, Ark Linux (RIP) og Mandriva. Og har desuden været flittig gæst til hyggemøder og installparties mv., hvor jeg har haft rigelig berøring med andre distros, men de har aldrig fænget.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 12

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af marlar den 16. februar 2016 kl. 20:29

Permalink

Jeg snusede første gang til

Jeg snusede første gang til Linux omkring 2002 eller 2003 i form af vistnok Fedora. Bare i en virtuel maskine, men jeg kunne ikke lige se hvad jeg kunne bruge det til, så jeg droppede det og fortsatte med Windows.

Så fik jeg en Synology NAS som jo kører en lille Linux indeni, og i forbindelse med nogle ønskede hacks så jeg fordelen i at blive lidt klogere på Linux. Men det blev nu ved tanken.

Så i slutningen af 2008 var jeg sat til at kigge på en server der husede et travlt website og som ikke rigtigt kunne trække skidtet når der var spidsbelastning. Valget stod med at opgradere serveren til stærkere kræfter, eller prøve med en Linux-server som jeg havde fundet frem til skulle være mere effektivt. Det var noget af et spring med en ren terminal når man ingenting aner om Linux, men heldigvis kørte windowsserveren i forvejen Apache, PHP og MySQL og konfigurationsfilerne kunne bruges stort set uændret, så det var faktisk ikke så svært alligevel at migrere sitet. Og det kørte ganske rigtigt meget bedre under Linux.

Efterhånden som jeg blev klogere på Linux, indså jeg at hele arkitekturen med fordel kunne optimeres genvaldigt for at udnytte systemets muligheder, og slutresultatet blev fantastisk.

I 2009 var jeg blevet så glad for at arbejde med linuxserveren, at jeg fik lyst til at prøve det på desktoppen. Jeg havde besluttet at jeg ikke gad at fumle med noget, alting skulle bare virke med det samme, inkl. codecs, og så gik jeg ellers i gang. Nåede vel 10 distroer igennem, og kun Mint 7 slap igennem nåleøjet.

Har holdt fast ved Mint lige siden, undtagen på serverniveau hvor jeg foretrækker ren Debian. Det sker at jeg skal arbejde på en non-debian server, og oh rædsel! Ikke fordi det er dårligt, men fordi jeg skal google hele tiden for at lave de ting der sidder på rygraden i debianfamilien :)
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 13

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af zity den 16. februar 2016 kl. 20:49

Permalink

For mit vedkommende begyndte

For mit vedkommende begyndte jeg at rode med Linux omkring 2004 (i følge min profil). Den første linux distro jeg installerede var Lycoris Desktop/LX på en gammel Pentium maskine. Efterfølgende brugte jeg Mandrake/Mandriva i nogle år, derefter Slackware et par år, senere hen Arch Linux. I dag bruger jeg stadig Arch Linux på mine headless maskiner, men på min stationære bruger jeg Kubuntu fordi det er nemt.

Kan huske hvor meget tid jeg brugte på at konfigurere mine maskiner i starten. At få X11 til at køre ordentligt kunne tage en halv dag og nvidia driveren skulle installeres manuelt. Det er virkelig blevet nemt at være linux bruger i dag.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 14

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af slettet200823 (not verified) den 16. februar 2016 kl. 21:32

Permalink

Min første installation i

Min første installation i 2004 var Suse (før det kom til at hedde OpenSUSE) versionen kan jeg ikke huske. Det var bare ikke mig, og den næste var Mandrake 10.0, og jeg fulgte med over til Mandriva, og nu bruger jeg Mageia. Jeg har en maskine med Linux Mint, som snart bliver udskiftet med Mageia, pga problemer med understøttelse af det trådløse netværkskort.

Jeg har alle dage været rigtigt godt tilfreds med Mandrake/Mandriva/Mageia, men i dag bruger jeg mest Windows 7, ganske enkelt fordi jeg synes det er nemmest på mit studie. Og jeg har ikke tiden til at forsøge mig frem.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 15

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af sunlock.dk den 17. februar 2016 kl. 07:48

Permalink

Jeg startede med dualboot i

Jeg startede med dualboot i foråret 2001, og skiftede endeligt på min primære maskine engang i 2003. Først var det faktisk FreeBSD 4, hvorefter jeg hurtigt skiftede til Debian 2.2 (Potato)... hvilket jeg stadig til enhver tid vælger. Jeg har prøvet mange forskellige gennem tiden, men er altid vendt tilbage til Debian.

[edit]...og ud fra min profil fandt jeg åbenbart hurtigt linuxin.dk...[/edit]
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 16

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af berylmagic den 17. februar 2016 kl. 10:21

Permalink

Det startede vist med RedHat

Købte disse CD'er. Det var vist i 2004, eller før. Det blev ikke rigtig nogen succes. Husker så, at jeg var flyvende bruger af ubuntu omkring 2006. Der snuste jeg også til slackware, f.eks. vectorlinux, som jeg med succes brugte på en gammel dell bærbar fra år 2000 med kun 256 Mb ram, 600 MHz var den. Den bærbare havde jeg med i sommerhus i 2008, og brugte som slideshow. På stationære PC'ere eksperimenterede jeg meget med nye distro'er. Dual-boot kunne jeg ikke holde ud at se på, når det ikke var relevant, så jeg brugte bare bios'ens indbyggede med F12 eller F10.
Hurtige flashram kort fra kamera i usb-adapter og på 4-8 Gb blev brugt til at eksperimentere med distro'er. Hvis distro'en ikke var live, skulle jeg bruge 2 af dem. Installerede fra den ene på den anden og fik herved en usb key med rigtig bruger-login (og persistens som også kan laves med kun een). Nu eksperimenterer jeg ikke så meget mere. Bruger bare en distro, der kan få compiz og open-gl dock cairo op at køre med en Gnome. Jeg overvejer kraftigt at gå fuldt over til sådan en linux (og droppe Microsoft helt), når jeg om få år går på pension. Så kan man da hygge sig med hardware opgraderinger på en flok uden at skulle tænke på licens hos Microsoft. Resten af familien bruger mac, som ikke er noget for mig. Så forpligtelser derfra findes ikke.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 17

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af bent59 den 17. februar 2016 kl. 18:12

Permalink

redhat

start bmed redhat i mellem 2000 og 2005
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 18

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af mrbrown79 den 17. februar 2016 kl. 19:54

Permalink

Fyrede de første

Fyrede de første Linux-kommandoer af i 2000 efter at være startet på DTU. Fik mere og mere smag for det i løbet af studie og de første jobs.

Fik defacto ansvaret for server-opsætning på jobbet (mindre firma på det tidspunkt) i 2007, og skiftede kort efter til Fedora (serverne var Redhat) på laptop'en - delvist presset af (endnu) et Windows Vista crash, og i højere grad af mit eget ønske om at skifte.

Siden voksede det lille firma sig større og blev opkøbt af et endnu større. Nu nægter jeg kategorisk at skifte til Windows, og sidder som eneste mand blandt 2500 ansatte og bruger Linux (Fedora 23) på firma-laptoppen - selvom IT-afdelingen, der ellers bygger alt op omkring Microsoft, korser sig, fordi de ikke kan overvåge mig:) Har dog et par sammensvorne, som overvejer at skifte - og et par stykker med virtuelle installationer. De kan se, hvor effektiv Linux gør mig:)
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 19

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af janoleholm den 18. februar 2016 kl. 10:49

In reply to Fyrede de første by mrbrown79

Permalink

Sjovt at høre de

Sjovt at høre de forskellige historier om hvordan folk startede på Linux.

Jeg husker ikke helt sikkert, hvornår jeg kørte for første gang på en Linux-distribution. Der var tilbage 90'erne en del Unix-versioner (SCO, HP...), men jeg ved, at jeg engang i 00'erne installerede min første Redhat Gnome installation.

Senere skiftede projektets leverandør til en SUSE-version og da lærte jeg også KDE at kende. I mange år har jeg så brugt openSUSE KDE med stor tilfredshed.

Desværre løb jeg lidt i problemer med openSUSE Leap på min seneste Acer labtop med flashdisk. Da jeg samtidig bruger debian-variant på Raspberry Pi til forskellige ham radio projekter, er jeg nu skiftet til Kubuntu.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 20

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af slettet_190326 den 18. februar 2016 kl. 11:32

Permalink

Linux Mint 17

Efter gode råd her på siden, hoppede jeg med min reserve pc ind på Linux Mint 17 for et par år siden!

Jeg har stadigvæk Windows 10 pro på min primære pc, men tænker også på denne pc, at gå over til Linux*S*!

Jeg ved ikke endnu om jeg gør det!
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 21

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af mhh den 18. februar 2016 kl. 17:10

Permalink

Mandrake->Xandros->Linspire->Aptosid->Debian

Jeg startede omkring 2002 med Mandrake 7.2. Meget brugervenlig i forhold til alternativerne. Mandrakes PowerPack var et godt koncept, hvor man fik et godt produkt og samtidig kunne støtte projeket.

Xandros tog over med en deres fokus på brugervenlighed og en solid distribution. Det gik dog ikke så godt for forretningen Xandros, så jeg fastholdt en debian fork med Sidux.

I en periode testede jeg en distro ca. hver 14 dag - 3 uger. Dog uden at sidux, aptosid blev udskiftet. 5 min. at installere og det virkede (og viker stadig) bare.

Efter en tur over sidux->aptosid er jeg nu på debian stable. Der er ikke mere tid til at rode, opdatere hele tiden mv. Tingene skal bare virke, og det gør de.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 22

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af jan-portugal den 18. februar 2016 kl. 23:43

Permalink

Knoppix-SUSE Linux 10.0-Arch Linux til openSUSE Leap/Tumbleweed

I starten af marts måned 2006 var jeg efterhånden blevet så træt af det der Windows.
Jeg havde i starten af 2005 købt en ny saml-selv computer samt en CD med Win XP Pro. på engelsk (her i Portugal kan man jo ikke lige gå hen og købe en dansk).

Jeg havde nu længe forsøgt at undgå MS - jeg brugte Firefox og havde et par år før stiftet bekendtskab med Star Office (der senere blev frigivet som Open Office) og havde købt en installations-CD. Det var rigeligt - men det bøvl med at ens computer bare bliver mere og mere langsom, og man så skal sidde der en hel dag for at formattere og installere alt sit "skrammel" med adskillige genstarter, for så at sidde i næsten fem minutter for at skidtet starter op, og man er klar til at "arbejde".

Jeg havde søgt lidt på Linux - men det lød nu noget besværligt.
Efter nogen tid fik jeg brændt en Knoppix Live-Cd, som jo skulle prøves. Det så da meget spændende ud, og jeg kunne godt li' opsætningen/brugerfladen - det virkede mere logisk.

Efter nogen tid med at lege med det fandt jeg så noget om et "system" - senere lærte jeg så at det hedder en distribution - der hed SUSE Linux.
Jeg måtte downloade fem iso-filer og brænde fem CD-er.

Heldigvis havde jeg - af bitter erfaring med mistede filer - længe før lært at partitionere min harddisk, så jeg ryddede F:\-drevet og forberedte mig på endnu en dag med installationer og genstarter.
MEN det tog under tre kvarter og så var alt sat op med printer, trådløst internet og alle drivere med kun én genstart. Der blev jeg sq imponeret - det var smart. Det var d. 25. marts 2006 og siden bootede jeg kun WinXP tre gange for at overføre mine filer (dengang kunne man ikke arbejde med "ntfs") for derefter at lade Linux overtage hele min computer.

Senere (fra SUSE Linux 10.3 til og med openSUSE 11.3) tog jeg del i at oversætte SUSE til dansk sammen med Martin (cb400f) og Ib.
Jeg var også inde i noget dual boot med Arch Linux - som er en fantastisk god distro.
Senere noget oversættelse af KDE-software og for tiden er det openSUSE Leap (på den stationære) og Tumbleweed på min bærbare.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 23

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af oj den 19. februar 2016 kl. 07:38

Permalink

Redhat, i kort tid Corel

Redhat, i kort tid Corel Linux, tilbage til Redhat, senere Mandrake, Vector Linux og Xandros.
Siden opdagede jeg SuSe og endte med openSUSE, som jeg glad og tilfreds har brugt siden.

Jeg har afprøvet andre distributioner, men er altid vendt tilbage til openSUSE.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 24

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af stra den 20. februar 2016 kl. 09:54

Permalink

Ubuntu 07.04 var første og

Ubuntu 07.04 var første og har holdt ved siden.

Har prøvet nogle letvægtsudgaver, men er altid vendt tilbage til ubuntu, som især efter unity er meget hurtigere for mig at bruge, end andre, win7 incl.

Har kørt ren Ubnutu siden 2008 på hjemmepc og i mit lille firma.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 25

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af dakkonblackblade den 21. februar 2016 kl. 14:45

Permalink

I februar 1999 RedHat

#2: I februar 1999 RedHat 5.2 , og har brugt LInux siden.
Fuldstændig samme hér. Med Gnome grænseflade og Enlightenment WM var det ren porno. Alle var en lille smule misundelige, men de var også ved at dø af grin når jeg prædikede 'opensource'. Det er de ikke mere :)
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 26

User picture for FrugalMan

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af FrugalMan den 22. februar 2016 kl. 07:49

Permalink

Med Gnome grænseflade

#25: Med Gnome grænseflade og Enlightenment WM var det ren porno.

Nemlig :)
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 27

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af jenss den 23. februar 2016 kl. 01:14

Permalink

Mener jeg begyndte meget

Mener jeg begyndte meget sekundært at rode med Linux ifm artikler der begyndte at komme i Alt Om Data, og de CD-rom med bl.a. Redhat der lå sammen med bladet. Et styresystem i daglig dagen blev det dog ikke rigtigt til. Sideløbende blev flere og flere programmer på windows-platformen skiftet ud med Open Source o.lign. og da en studenterhjælp på Computerworld lavede en serie om skift fra Windows til Linux http://www.computerworld.dk/blog/linuxblog/80469/farvel-til-windows (gad vide om hun bruger Linux i dag?) lykkedes det mig faktisk at få et system op at køre der faktisk blev brugt i hverdagen, først privat med PClinixOS siden på kontoret med openSUSE godt hjulpet på vej af cb400f's guide på Linuxin nu http://www.opensuse-guide.org/. Uvidenhed og manglende forståelse (vs. dårlig kommunikation fra KDE / openSUSE?) fik mig med KDE 4.0 over på en ren Ubuntu. I dag kører jeg og mine "disciple" et mix af Xubuntu og openSUSE. Jeg tør næsten ikke sige det: Jo "dummere" (min datter og mor indbefattet, så jo jeg siger det) jo mere Xubuntu. Jo mere "pling-pling" (men også mere "professionelt", min ældste stadig levende erhvervs-installation har rødder tilbage til 10.3 (el. 11.0?)), jo mere KDE/openSUSE.

*) "dum" og "pling" forstået absolut positivt. "Dum" = knapperne sidder det samme sted som forrige-forrige-forrige år. "Pling" = nu har den knap sidder der i flere måneder. Lad os sætte den der hvor aliens fra Kepler ville finde det naturligt,
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 28

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af Slettet220102 den 23. februar 2016 kl. 01:36

In reply to Mener jeg begyndte meget by jenss

Permalink

For mig er OpenSUSE's YaST

For mig er OpenSUSE's YaST fuldstændig enestående. Der er simpelthen ikke noget, der bare minder om YaST i andre distributioner. Det samme kan siges om one-click-installs. Var det ikke for Zyppers tossede trang til, at erstatte, fjerne, opgradere, nedgradere, supplere pakker, men måske fungerede lidt ligesom Pacman i Arch, så tror jeg simpelthen jeg ville blive i OpenSUSE Gnome for tid og evighed, gerne i Tumbleweed. Jeg elsker OpenSUSE.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 29

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af cb400f den 23. februar 2016 kl. 09:05

Permalink

#28
Afhængigt af hvor mange

#28
Afhængigt af hvor mange og hvilke ekstra repos du har osv., skal du nok kigge lidt på zypper dup options som '--no-recommends' og '--no-allow-vendor-change'. Men når man kører Tumbleweed/rolling release, vil man regelmæssigt komme ud for at pakker forsvinder eller erstattes af andre pakker osv., det følger ligesom med.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 30

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af Thraxy den 23. februar 2016 kl. 15:43

Permalink

2006 eller lignende

Jeg tror det var sent på året i 2006 at jeg først installerede Ubuntu og det var bare en katastrofe. Jeg kunne ikke finde ud af en skid og mit netværks kort var ikke understøttet og installations CD'er havde kurrupte filer da de var brændt med en PC fra midt i 90'erne. Så jeg tror jeg gav op til 2007 når Ubuntu 7.04 kom ud. Jeg mener også at det var på det tidspunkt jeg stiftede bekendskab til Unetbootin, som jeg har brugt til hver eneste Linux installation siden.

Lige nu kører jeg med Mint. Det passer mig fint da jeg fortrækker at bruge min computer from for at arbejde på at få den til at fungere. Jeg har ikke hoved til at programmere og kompilere. Jeg er hvor jeg har det godt, og det er godt nok.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 31

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af Slettet220102 den 23. februar 2016 kl. 18:31

Permalink

zypper dup options som

zypper dup options som '--no-recommends' og '--no-allow-vendor-change'

Det er meget anti-KISS/anti-Unix efter min mening. Pacman er dead simple - (og hurtigere.) Havde Suse Pacman, var jeg skiftet for længst.

YaSt er uerstattelig. Genialt værktøj.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 32

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af *klonk* den 24. februar 2016 kl. 18:23

Permalink

Det må ha' begyndt ved

Det må ha' begyndt ved Redhat 5.0 som en bekendt havde skaffet igennem DKUUG - det var jo dengang det at hente et ISO vha. sin private internetadgang var utopi :)

Efter lidt nørglen med det et år eller to og beskendskab med 'dependency hell', blev jeg SUR! og skiftede til Slackware, for så skulle jeg sgu nok selv bestemme hvilke versioner af pakker der blev installeret.

Så er det gået slag i slag med Slackware i en del år, da jeg synes at Ubuntu og andre, var for automatiseret og bestemmende.

Jeg har prøvet rigtig mange forskellige distributioner hen over årene, men for en fire-fem år siden slog jeg mig fast på 'Long term support' versioner, fordi jeg ikke længere gad at rode så meget med systemerne, men hellere ville bruge tid på at BRUGE programmerne ( og alt muligt andet). Så jeg har primært kørt Ubuntu LTS og de sidste par år, OpenSUSE.

Jeg har gemt nogle af de CD'er der fulgte med 'Alt om DATA'-bladene - det burde vække et par minder hos nogen.

http://i.imgur.com/bzX51UJ.jpg
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 33

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af marlar den 24. februar 2016 kl. 23:10

Permalink

Jeg har gemt nogle af

#32: Jeg har gemt nogle af de CD'er der fulgte med 'Alt om DATA'-bladene - det burde vække et par minder hos nogen.

Ja det er der godt nok nostalgi i femte potens!

WordPerfect 8 til Linux - sejt!
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 34

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af osjensen den 24. februar 2016 kl. 23:22

Permalink

WordPerfect 8 til Linux -

WordPerfect 8 til Linux - sejt!

+ Dansk Linux-bog "Friheden til at vælge"

Ganske brugervenligt, selv om man ikke havde internet.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 35

User picture for FrugalMan

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af FrugalMan den 25. februar 2016 kl. 09:39

Permalink

WordPerfect 8 til Linux

#34:
WordPerfect 8 til Linux - sejt!


Ja det har jeg også brugt: Og der kan stadig hentes RedHat 5.2 https://archive.org/details/redhat-5.2_release Jeg har prøvet at instalere den i VirtualBox, men det kunne ikke lade sig gøre.

Fra version 6.2 kan hentes her: http://archive.download.redhat.com/pub/redhat/linux/
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 36

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af Slettet220102 den 25. februar 2016 kl. 23:49

In reply to WordPerfect 8 til Linux by FrugalMan

Permalink

Det var skørt

Det var skørt. Det er ellers lykkedes mig, at installere Red Hat 9 i VirtualBox.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 37

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af Looop den 26. februar 2016 kl. 12:25

Permalink

Jeg started med Debian

Jeg started med Debian tilbage i slut 2003 eller start 2004
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 38

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af andlo den 27. februar 2016 kl. 14:45

Permalink

Yggdrasil GNU/Linux


Jeg var med næsten fra starten....Mit første system var Yggdrasill
https://en.wikipedia.org/wiki/Yggdrasil_Linux/GNU/X

Og jeg har været forbi de fleste, Redhat, Suse, Debian, Gentoo, og også FreeBSD. Der kom ro på i en årrække da Ubuntu kom, og da den fandt på Unity, og afvigede fra Gnome, så har det været Fedora og CentOS siden.

Desværre ikke så meget Linux halløj de seneste par år.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

# 39

9 år 4 måneder siden

Permalink

Indsendt af std den 28. februar 2016 kl. 16:56

Permalink

Svært at være uenig

#31

YaSt er uerstattelig. Genialt værktøj.
  • Log ind eller opret dig for at tilføje kommentarer

Svar søges

den er sjov 0
llumos Unix-operativsystem, 0
Den er go 0
14. februar = I Love Free Software Day 0
Lokal fil-deling - for de dovne. 0

Seneste aktivitet

"Intet realistisk alternativ" - mig i r*ven 17
Open source events i danmark? 3
Virtuel maskine? 4
Gode anmeldelser Zorin OS 17.3 8
Open Source-eksperimentet 5
En snak om Linux-kompatibel software 7
Nulstilling af adgangskode 6
PCLinuxOS 27
Ingen Mint 5
Linux App Store Flathub når 3 milliarder downloads 2
Digitaliseringsministeriet sætter gang i pilotprojekt om digital suverænitet 3
Mest sikker webbrowser 5
Firefox 2
Privatbeskeder 7
Backup/synkronisering? 3
BigLinux 5
Chatgpt satire 1
Læsning af databasefil i Firefox 2
Vanilla OS 15
Pepsi Challenge 4

© 2025 Linuxin og de respektive skribenter

Oprettet og drevet af nørder siden 2004 !